Gieterveen legt in eerste helft basis voor overwinning op Wedde

Gieterveen boekte mede door een goede eerste helft een ruime overwinning op Wedde.

Op de eerste zondagmiddag van 2023 boven de 10 graden Celsius keek vv Wedde uit naar de wedstrijd tegen vv Gieterveen. Het had na de winterstop al meer punten behaald dan daarvoor en kreeg met Gieterveen een ploeg op bezoek die in dit jaar nog geen geluk kende. Dat deze cijfers in sommige gevallen niets zeggen bleek wel na de eerste 45 minuten. De bezoekers stonden met 0-4 voor en hadden eigenlijk nog verder afstand kunnen nemen.

Gieterveen oppermachtig in eerste helft

Het duurde maar kort voordat Gieterveen haar eerste kansen kreeg. Wilte Nijhuis schoot hard voorlangs en zijn jongere broer Jesse Nijhuis zag zijn schot van afstand gered worden door Wichers. De tweede inzet van de oudste Nijhuis was wel raak. Kupers won zijn duel op het middenveld en stuurde Mink weg langs de zijlijn. Zijn strakke voorzet werd bij de tweede paal binnen getikt door Nijhuis.  Hierna bleef Gieterveen de kansen aaneen rijgen. Caspers was het dichtst bij een goal, maar zijn kopbal werd katachtig gered door Wichers.  In het restant van de eerste helft scoorde Jurjen Zwinderman zijn eerste twee goals van het seizoen. De eerst goal was een mooie boogbal binnen de zestien. Zijn tweede goal een binnen gekopte corner.  Tussendoor had ook Nijhuis zijn tweede van de middag gemaakt. Na een goede combinatie met zijn broer liet hij met een strak schot het net bollen. Verder had het voor rust nog pech met een afstandsschot op de paal van van der Veen, een ingedraaide corner op de lat en een aantal schoten die knap werden gered door Wichers.  De thuisploeg stelde hier in de eerste helft niks tegenover.

Opportuun Wedde

In de tweede helft probeerde Wedde het over een andere boeg te gooien. Met een flink aantal wissels en een portie frisse moed probeerden ze nog iets van de wedstrijd te maken. De tactiek werd veranderd met opportunistisch spel op spits Becker, die de ballen moest door koppen op de mede aanvallers. Het was in ieder geval een stuk dreigender dan in de eerste helft, maar echt gevaarlijk werden de groenhemden zelden. Wel werd het allemaal wat vijandiger en ontstonden er een aantal opstootjes. Mede hierdoor maakte de thuisploeg nog de eretreffer, doordat van Heumen profiteerde van verkeerd stappen op buitenspel. Ook kostte dit Ezra Abbas een schorsing, want met zijn tweede gele kaart mocht hij voortijdig het veld verlaten. Gieterveen was lang niet zo heersend meer als in de eerste helft, al was het ook wel tevreden met deze stand en probeerde het wat krachten te sparen. De grootste kans was nog voor invaller Ramcharan, die oog in oog met Wichers naast schoot.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW laat Veelerveen kansloos

SPW heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan in 5E. Zelf wonnen de Knoalsters met ...

Bekernederlaag met perspectief voor Nieuw Buinen

Nieuw Buinen speelde dinsdagavond haar tweede bekerwedstrijd tegen hoofdklasser ACV. Een mooie test voor ...

Gieten verliest van LEO

Gieten verloor op bezoek bij LEO, waardoor het seizoen als een nachtkaars lijkt uit ...