Een fel spelend Musselkanaal heeft een belangrijke overwinning geboekt in de derby tegen Stadskanaal.

Foto Stoffer Bakker, Musselkanaal-doelman Noah Sahetapy kon zaterdagavond niet gepasseerd worden door de aanvallers van Stadskanaal.

Na de 0-4 en 6-4 overwinningen op GSAVV Forward en koploper Roden leek Stadskanaal op voorhand de grote favoriet tegen Musselkanaal. Die rol kon het zaterdag echter niet waarmaken, want een gretig Musselkanaal wist de Knoalsters in eigen huis met 0-2 te verslaan. Daardoor verkleinde Musselkanaal de achterstand op Stadskanaal tot drie punten.

Prachtige sfeer voorafgaand aan de derby tussen Stadskanaal en Musselkanaal

Beide ploegen kwamen in een schitterende ambiance het veld oplopen, waarbij beide supportersgroepen voor het nodige vuurwerk rondom het veld hadden gezorgd. Dat vuurwerk bleef vervolgens met name voor de thuisploeg binnen de lijnen beperkt. Stadskanaal was op zoek naar een snelle openingstreffer, maar Musselkanaal zat er kort en fel bovenop en loerde op de uitbraak. Het leverde bij vlagen pittige duels op en ook botsten de spelers van beide partijen regelmatig met elkaar.

Musselkanaal slaat voor rust toe

De thuisploeg had moeite om er doorheen te komen en het waren de gasten die toesloegen na dik een kwartier spelen. Eerst was er al gevaar uit een corner, waarna de achttienjarige Mark van der Laan de bezoekers alsnog op voorsprong bracht. Het gaf Stadskanaal een knauw, dat in niets liet zien dat het vorige week met overtuiging koploper Roden wist te verslaan.

In het restant van de eerste helft bleef Musselkanaal dan ook eenvoudig overeind en kwam het zelfs op een 0-2 voorsprong. Rolf Kaijser scoorde uit een vrije trijp, al leek Stadskanaal-doelman Royce Geerlings daarbij niet helemaal vrijuit te gaan. In de tweede helft drong Stadskanaal wel aan, maar ook nu lukte het de Knoalsters niet echt om een vuist te maken. Het kreeg nog wel een paar mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar het was te weinig om aanspraak te maken op een resultaat.

Musselkanaal nadert Stadskanaal op de ranglijst

Op karakter trok Musselkanaal de overwinning over de streep, dat daarmee goede zaken deed voor de ranglijst. De groen-witten stegen naar de elfde plaats op de ranglijst met dertien punten uit veertien wedstrijden en hebben Stadskanaal weer in zicht, dat met zestien punten uit dertien wedstrijden op plek zeven staat.

Foto’s Stoffer Bakker: https://photos.google.com/share/AF1QipP-Quy6O1eYe2yIcrZrgQA_qrF5_UGxhKdp6p8r4oTzK336INo7dFsOzgsqK8o3JA?key=YzNiVW9MTGFTOG9hXzVCRWp6M1dhX0VfcXczc0NB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website