Overzicht zondag 5e klasse C: Zevenklapper voor THOS, Veelerveen blijft aan de winennde hand

THOS haalde uit tegen Woltersum en Veelerveen moest diep gaan om te winnen van Alteveer.

Woltersum – THOS: 0-7

THOS kende zondag weinig moeite met laagvlieger Woltersum. De ploeg uit Beerta was een maatje te groot voor de thuisploeg en scoorde er lustig op los. Uiteindelijk stokte de teller bij zeven doelpunten. Dave Janssen, Danny Jager en Youri Bakker scoorden alleen twee keer. Ook Jamie Stubbe deed nog een uit in het zakje. Het was alweer de vierde overwinning in vijf wedstrijden voor THOS, dat op een vijfde plek staat met 12 uit 5.

Alteveer – Veelerveen: 1-3

Veelerveen blijft aan de winnende hand in de zondag 5e klasse C. Ook Alteveer moest aan de dadendrang van de koploper geloven. Al bood de thuisploeg het nodige verzet, maar had het pech dat het in de eerste helft al met tien man kwam te staan. Damien Sedda had Alteveer na een half uur spelen op voorsprong gezet, maar de thuisploeg moest daarna door met tien man na een rode kaart voor Timo Huls. Het tiental van Alteveer kon geen stand houden in de tweede helft. Wouter de Jong bracht Veelerveen langszij, waarna Jesse Bergman de 1-2 liet aantekenen. Toch werd het in de slotfase nog spannend toen een kwartier voor tijd ook Veelerveen met tien man verder moest. Sven Oost mocht met twee keer geel op zak inrukken. Uiteindelijk maakte Yannick Kruizinga aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 binnen te werken uit een voorzet van Jelle Oost.

Nieuweschans – DWZ: 1-0

In een niet al te hoogstaande wedstrijd heeft DWZ nipt verloren van Nieuweschans. Kansen waren schaars aan beide kanten en dus vielen er weinig goals te noteren. Het enige doelpunt viel voor rust en kwam op naam van Nigel Martin.