Jordi Blaauw: “Ik wil dit seizoen mijn record van 42 doelpunten verbreken!”

Jordi Blaauw is dit seizoen op recordjacht bij MOVV en hoopt zijn doelpuntenrecord aan te kunnen scherpen. Daarnaast hoopt Blaauw een periodetitel in de wacht te kunnen slepen met MOVV.

Foto, een krantenknipsel uit het plakboek van de MOVV-spits van een van zijn vele wedstrijden waarin de goalgetter scoorde.

De absolute topschutter in de regio van en om de Kanaalstreek is momenteel zonder meer Jordi Blaauw. De spits van MOVV wist al 19 keer te scoren in acht wedstrijden en lijkt op een nieuw persoonlijk record af te stevenen. De vraag is dan ook waar de teller op gaat eindigen voor Blaauw. De aanvaller scoorde al meer dan 200 keer voor de zondag vierdeklasser, maar lijkt nog lang niet verzadigd. Een ding lijkt wel zeker, Blaauw zal tot het einde van zijn carrière blijven scoren voor MOVV.

De hamvraag luidt dan ook direct op hoeveel de teller gaat eindigen dit seizoen. Persoonlijk hoopt Blaauw zijn eigen record van 42 uit de boeken te kunnen schieten. “Het is natuurlijk lastig vol te houden, maar ik hoop zoveel mogelijk te halen. Het is een uitdaging om mijn record te breken.”

Neusje voor de goal

De aanvaller scoorde al menig doelpunt voor de zondag vierdeklasser en heeft ogenschijnlijk altijd al dat neusje voor de goal gehad. “Ik begon bij MOVV als middenvelder en pakte mijn goals altijd al wel mee. Alle ogen waren toen die tijd veelal gericht op Gerhard en Danny, waardoor ik veel vrijheid kreeg. Dit is nu mijn vierde seizoen als spits en ik kan tevreden zijn met hoe het nu gaat.” Blaauw scoorde er dus lustig op los in de afgelopen jaren, maar kan zich moeiteloos herinneren wat zijn mooiste en belangrijkste goal voor de club was. “De mooiste was mijn vrije trap tegen Pekelder Boys, die wel te vergelijken was met de vrije bal van Van Hooijdonk tegen Freiburg in 2002) en de belangrijkste was tegen EHS ’85. We stonden bij rust met 3-0 achter, maar moesten voor rechtstreekse handhaving een punt pakken. In die wedstrijd scoorde ik de 3-3 en bleven we in de vierde klasse.”

Geen plezier

Door de vele goals die Blaauw door de afgelopen jaren heen maakte rijst ook de vraag of de spits niet eens benaderd is om op een hoger niveau te komen voetballen. De goalgetter geeft aan het wel eens een ‘jaar’ te hebben geprobeerd bij WVV zondag, maar kwam er al snel achter dat dit niet bij hem paste. “Qua niveau was het echt heel erg leuk, maar toch kon ik mijn plezier daar niet vinden omdat ik andere prioriteiten had. Ik was veel liever bij mijn eigen club, met mijn eigen vrienden. Het nog een keer proberen op een hoger niveau sluit de spits dan ook uit: “De ambitie is er wel geweest en ik heb het ook wel geprobeerd, maar ik kwam er al snel achter dat dit niet was wat ik wilde. Ik blijf gewoon lekker de komende jaren bij MOVV voetballen.”

Toekomst ziet er goed uit

De spits speelt al vele jaren in het eerste elftal van de zondag vierdeklasser en voelt zich dan ook prima op zijn plek bij de gezellige dorpsclub. “MOVV is een dorpsclub waar iedereen elkaar kent. De supporters verwachten altijd 100% inzet, en dat is ook iets wat bij deze club hoort. Het is daarnaast altijd supergezellig hier.” Ook de toekomst ziet de aanvaller positief in, die verwacht dat zijn club op korte termijn de stap naar de derde klasse kan maken. “We hebben veel jonge eerste elftal spelers, waarmee we nog jaren vooruit kunnen. En ook over een aantal jaren komt er een mooie lichting jeugdspelers aan. Ik verwacht dat het dit seizoen lastig zal worden om te promoveren, maar ik denk dat het niet lang meer gaat duren voordat we in derde klasse gaan spelen. Daar heb ik veel vertrouwen in.”

Subtopper MOVV

Dit seizoen gaat het naar behoren voor MOVV, dat terug te vinden is in de subtop van de zondag vierde klasse C. Desondanks denkt Blaauw dat zijn club niet gaat meedoen om de titel komend seizoen, maar denkt hij wel te weten welke clubs wel een gooi naar het kampioenschap kunnen doen. “Voor nu is meedoen om de titel net iets te hoog gegrepen. We doen goed mee, maar hebben het in de belangrijke wedstrijden af laten weten en daarbij ook pech gehad. Ik verwacht dat koploper PJC nog terug gaat vallen en dat het uiteindelijk gaat tussen Engelbert en Heiligerlee. In mijn ogen heeft Engelbert de beste papieren.” Toch is Blaauw te spreken over de eerste seizoenshelft en het voetbal dat zijn elftal laat zien. “We wisselen goede met mindere wedstrijden af en dat heeft te maken met de jeugdigheid van ons team. We kunnen van iedereen winnen, maar juist in de belangrijke wedstrijden verspelen we punten. Dat is wel een teleurstelling. Als team is het wel heel leuk om te zien hoe wij voetballen en hoe wij met elkaar omgaan. Uiteindelijk gaat het voornamelijk om plezier en dat hebben we allemaal, dus dat is heel positief te noemen.”

Strijden om periodetitel

In de tweede seizoenshelft hoopt Blaauw in ieder geval met MOVV om een prijs mee te kunnen spelen. Het voornaamste doel voor de zondag vierdeklasser is dan ook een periodetitel. “Ik hoop dat we een periode kunnen pakken en daar moeten we ook vol voor gaan vind ik. We kunnen dan aan het einde van het seizoen dan ook alleen maar tevreden zijn als we daar alles aan gedaan hebben.”  Daarnaast hoopt Blaauw ook nog de mijlpaal van 250 doelpunten te kunnen slechten voor zijn club. “Het zal leuk zijn als ik dat haal, maar als je daar te veel mee bezig bent dan wordt het lastig. Ik zal elke wedstrijd mijn best doen en dan zien we het aan het einde van het seizoen wel.”

Steun ons en doneer vrijblijvend een bedrag zodat wij het amateurvoetbal in en rond de regio van de Kanaalstreek in beeld kunnen en blijven brengen. 

Doneer € -

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wiljan Vos wil met Borger via SJS omhoog

Wiljan Vos is één van de eerste spelers die op het wedstrijdformulier van SV ...

Harris Huizingh: “Schlimbach als verdediger was een gouden greep!”

Vini, vidi vici: “Ik kwam, ik zag en ik overwon”, sprak Ceasar ooit. Na ...

Armand Louissen gaat met Nieveen voor handhaving, niet voor verzorgd voetbal

De laatste weken vallen de prestaties van v.v. Gasselternijveen in positieve zin op. In ...