Stadskanaal wint eenvoudig van Schoonebeek

Stadskanaal behaalde een ruime overwinning in het vriendschappelijke duel met Schoonebeek.

Foto Stoffer Bakker, Lorenzo Kapel kopt de 5-0 tegen de touwen voor SC Stadskanaal.

SC Stadskanaal en Schoonebeek namen het zondag tegen elkaar op in een vriendschappelijk oefenduel. De zondag tweedeklasser bleek een maatje te groot voor de zondag vierdeklasser en zegevierde met 5-0.

De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via een uitstekend schot van Sten Vos. Vlak voor rust troffen de Knoalsters kort achter elkaar doel. Vos bleek opnieuw trefzeker, nadat hij de bal van Roy Tolner op een presenteerblaadje kreeg. Een minuten later bepaalde Jeffrey Bakker de ruststand op 3-0, waarbij Vos ditmaal de aangever was. Na de pauze scoorde Stadskanaal na tien minuten spelen de 4-0 via invaller Stefan Bolk na voorbereidend werk van Maik Tolner. Het slotakkoord was voor Lorenzo Kapel, die met een rake kopbal de doelvrouw van Schoonebeek wist te verschalken. Eindstand: 5-0. Fotograaf Stoffer Bakker maakte een mooie fotoreportage van het oefenduel.

Foto’s Stoffer Bakker: SC Stadskanaal – Schoonebeek

Steun ons en doneer vrijblijvend een bedrag zodat wij het amateurvoetbal in en rond de regio van de Kanaalstreek in de provincies Drenthe en Groningen in beeld kunnen en blijven brengen.