SJS ziet HS ’88 in topper in laatste minuut langszij komen

De topper in de vierde klasse D eindigde onbeslist, al kwam HS ’88 pas in de laatste minuut langszij tegen de Knoalsters.

Storm Eunice had op vrijdag flink huis gehouden in Nederland, maar gelukkig was het geen spelbreker voor de competitiekraker in 4D tussen de twee hoogst genoteerde ploegen. SJS beleefde een prima herstart van de competitie door vorige week in eigen huis SCN met 4-1 naar huis te sturen en was klaar om HS’88 het vuur aan de schenen te leggen. Uiteindelijk eindigde de tweestrijd onbeslist en dat was over de hele wedstrijd gezien misschien wel de meest terechte uitslag. Maar daar waar HS’88 blij en opgetogen het veld afliep, droop SJS teleurgesteld af. Het had de gehele tweede helft weinig te duchten van de aanvalsdrift van de thuisploeg, had de wedstrijd redelijk onder controle en verzuimde zelf de wedstrijd in het slot te gooien. Daar waar De Koe en Heidema in het laatste kwartier oog in oog met de doelman misten, mocht Miquel Korte vlak vóór tijd aanleggen voor een schot vanuit de tweede lijn. SJS had geen druk op de bal en liep achteruit, waardoor het schot over doelman De Jonge in de rechterbovenhoek plofte.

Grote druk HS ‘88

Desalniettemin een terechte uitslag, want in de beginfase van de wedstrijd stond SJS onder grote druk. HS’88 had hun aanvalsplan goed uitgewerkt en speelde in balbezit steevast met vier aanvallers. De rechtsback speelde enorm hoog, waardoor Dos Santos continue gedwongen werd om mee te verdedigen. Het had dan ook niet veel gescheeld of SJS zou tegen een vroege tegentreffer aanlopen, maar HS’88 was niet scherp genoeg in de afronding. In de 4e minuut lag de bal al bijna achter De Jonge, maar hij reageerde adequaat op de doellijn. SJS was gewaarschuwd, maar kreeg in eerste instantie geen vat op de aanvallende intenties van de ploeg van scheidend trainer Snijders. In de 10e minuut was het bijna weer raak, maar de rechtsbuiten faalde oog in oog met doelman De Jonge. Het eerste gevaar van SJS kwam na een kwartier spelen. Tolner drong door in het strafschopgebied en was zijn tegenstander te snel af. Het leek er sterk op dat hij onreglementair tegen de grond werd gewerkt, maar de goed leidende scheidsrechter Pool vond van niet. Het gaf SJS echter het vertrouwen om zelf wat beter in de wedstrijd te komen.

Strijdplan gewijzigd

Het strijdplan werd gewijzigd en HS’88 kreeg het moeilijker om door de doorgaans solide defensie van Knoalsters te komen. Een schot voorlangs in 26e minuut en een kans vlak daarna waren de gevaarlijkste momenten voor de goal van doelman De Jonge in de eerste helft. Vlak vóór rust kwam SJS zelf op voorsprong. Een goede aanval via Dos Santos en Boels kwam uiteindelijk terecht bij Tom Timmer. Hij drong het strafschopgebied binnen en zijn schot was de defensie en doelman van HS’88 te machtig. De bal plofte via de binnenkant van de paal binnen, 0-1. Terecht of onterecht, SJS ging aan de leiding en uiteindelijk gaat het er nog altijd om wie de meeste doelpunten maakt. Kort na de openingstreffer was SJS weer gevaarlijk via Boels, maar zijn inzet miste kracht. Beide ploegen gingen rusten met een voorsprong voor de Knoalsters.

Slordig en rommelig

De tweede helft was een hele tijd zeer slordig en rommelig van beide kanten. Er werd nog maar weinig gevoetbald en echte gevaarlijke momenten voor beide doelen kwamen er niet. De wind trok aan en speelde parten, waardoor menig hoge bal te hard of te hoog over het slechte kunstgrasveld in Hoogezand vloog. De amusementswaarde daalde aanzienlijk voor alle toeschouwers langs de lijn. Persoonlijk was er een mooi moment voor Gerwin Heidema. Na lange tijd opnieuw met knieklachten te hebben gekampt en een diagnose waarin voetbal onmogelijk leek, koos hij een alternatief pad en second opinion. Na een lange aanloop en revalidatie maakte de jonge talentvolle speler zijn rentree binnen de lijnen. Hij verving de moegestreden Tam. Ook HS’88 ging aanvallend wisselen, want het moest en zou op zoek naar de gelijkmaker. Zoals gezegd mocht eerst De Koe alleen op de doelman af, maar zijn inzet werd gestuit. Niet veel later was het Heidema met een flitsende actie, alleen een ultieme verdedigende sliding voorkwam de 0-2. Tot de 90e minuut toen de 1-1 viel. Niet veel later besloot scheidsrechter Pool de wedstrijd naar het einde te fluiten.

Volgende week Super Saturday in 4D

HS’88 behoudt hiermee haar ongeslagen status en koppositie. Het gat met SJS en WVV (dat de Knoalsters achterhaalde) is 5 punten, maar beide ploegen speelden een wedstrijd minder. En dat maakt dat zaterdag 4D een niet te voorspellen competitie lijkt te gaan worden met veel kapers op de kust voor de promotieplaatsen. Het gehele speelveld schuift weer verder in elkaar en iedere speelronde staan er weer (sub-)topwedstrijden op het programma. Volgende week lijkt het wel op Super Saturday in 4D! Nummer 1 HS’88 gaat op bezoek bij nummer 2 WVV. SJS als nummer 3 treft de nummer 5 Wildervank en ook de nummers 4 Borger en 6 Onstwedder Boys kruisen de degens. Om het maar niet te hebben over SVBO, DKB en SCN die qua puntenaantallen op het vinkentouw zitten. Gelukkig is de competitie nog niet eens halverwege, want er gaat nog veel moois komen. En met een pandemie dat steeds verder naar de achtergrond verdwijnt, kon het nog weleens een memorabel seizoen gaan worden.

Doneer vrijblijvend een bedrag om ons te ondersteunen!