Zevenklapper voor SJS tegen Tiendeveen

SJS had geen enkele moeite met laagvlieger Tiendeveen en noteerde een heuse zevenklapper.

Foto Brigitte de Wijk, SJS-spits Arwen de Koe noteerde een hattrick tegen Tiendeveen.

In Tiendeveen stond de volgende horde op het programma voor SJS. Weliswaar is Tiendeveen de rode lantaarndrager van 4D, maar vooraf werd nadrukkelijk aangegeven dat van onderschatting geen sprake mocht zijn. De thuiswedstrijd in Stadskanaal werd namelijk ook pas laat in de tweede helft beslist (2-0).  En puntverlies tegen laaggeklasseerde ploegen kon SJS nog weleens duur komen te staan in de strijd om promotie. Daar hoefden de Knoalsters uiteindelijk geen moment voor te vrezen, het won met 0-7.

 SJS begon met dezelfde elf als tegen DKB en daardoor namen Rozema (keeper SJS 2), Zuidema, Wientjes en Oosting plaats op de reservebank. Dekker, Breedveld en Springer waren er vanwege (langdurige) blessures niet bij. Raadsveld sloot vandaag aan bij het tweede. Het eerste kwartier was voornamelijk aftasten. Het prima hoofdveld op sportpark De Veenhoek en de toch stevige wind maakte het voetbal lastig, want met de wind in de rug kwamen de ballen maar niet goed aan. Het was dus een slordige openingsfase met een ultra defensieve tegenstander. En de spelers werden ook nog eens gegeseld door maartse buien in april.

Presenteerblaadje

Na een kwartier spelen was het dan wel raak. Heidema legde de bal op een presenteerblaadje klaar voor De Koe, die gemakkelijk kon binnen schuiven, 0-1. Sowieso begint dit duo steeds beter samen te spelen en elkaar te vinden. Toch kon SJS niet direct doorzetten en bleef het slordig. Tiendeveen probeerde wel bij spaarzame momenten er snel uit te komen, maar dat werd al snel door de solide Knoalster defensie teniet gedaan. Het was opnieuw De Koe die in de 24e minuut dichtbij een tweede treffer was. Zijn kopbal raakte echter de paal.

Tegenvaller

Na een afstandsschot van Timmer, die werd gekeerd door de doelman, was het toch weer snel raak. Youngster Boels zette met een prachtig steekpassje De Koe vrij voor de doelman. Laatstgenoemde rondde beheerst af, 0-2. Een domper kwam er in de 36e minuut. Captain Venema moest spijtig het veld verlaten met een spierblessure in de kuit. Hopelijk blijkt dat dit niet al te ernstig is en dat hij snel weer kan aansluiten. De van een blessure teruggekeerde Zuidema verving hem. Vóór rust wist SJS nog eenmaal te scoren. Dos Santos legde breed op Boels, die vanaf een metertje of zestien de bal buiten bereik van de doelman in het doel plaatste, 0-3. En zo kon SJS met een comfortabele voorsprong de kleedkamers opzoeken voor een warme kop thee. De gastheren stelden daar maar bitterweinig tegenover.

Hongerig SJS

Na rust was het devies hongerig blijven voor meer goals. Dat lukt al snel. Rijkens kwam door op rechts en bediende De Koe op maat. Ook dit kansje pakte de SJS-spits met beide handen aan en liet zijn derde van de middag aantekenen, 0-4. Vlak daarna werd De Koe afgelost door Oosting, die zo ook weer wat minuten mocht maken in het eerste elftal. Ook Dos Santos, die vlak vóór zijn wissel nog een dot van een kans miste, werd snel vervangen door O19-speler Wientjes. Tolner schoof door naar de voorste linie. Het duurde tot de 73e minuut eer SJS weer het net wist te vinden. Heidema pikte zijn bijna wekelijkse goaltje mee, 0-5. Vervolgens kwam het mooiste moment van de wedstrijd. Een echte Tiki Taka goal in de combinatie tussen Boels, Heidema, Boels en Tolner die vervolgens de bal in het lege doel mocht schuiven betekende de 0-6. Een genot om naar te kijken.

Gemakkelijke middag

Doelman De Jonge zag het allemaal van grote afstand aan, want voor hem was het een zeer rustige middag. Tiendeveen kwam er domweg niet aan te pas. Het slotakkoord was voor Rijkens. Tolner werd gevloerd binnen de befaamde lijnen en dat is een kolfje naar de hand van Rijkens, die de penalty beheerst binnenschoot, 0-7. Met nog 10 minuten op de klok had de score nog wel hoger kunnen uitvallen, maar dat lukte uiteindelijk niet meer.

SJS beleefde een zeer gemakkelijke middag in Tiendeveen en kwam op gelijke hoogte met koploper WVV. Volgende week staat de Kanaalstreekderby op het programma. SJS ontvangt SV Mussel op haar eigen sportpark. Wederom een lastige wedstrijd, want SV Mussel zal haar huid duur willen verkopen. Voor SJS zaak om gefocust en geconcentreerd deze wedstrijd te benaderen.

Foto’s Brigitte de Wijk: Tiendeveen – SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV redt het niet tegen Emmen

Na de hoopgevende remise tegen Nieuw Buinen heeft nieuwbakken eersteklasser TEVV in en tegen ...

Sellingen aan kop na overwinning op Engelbert

Sellingen gaat na drie wedstrijden, samen met FVV, aan kop in 4C. Na overwinningen ...

Gieterveen boekt belangrijke zege op Alteveer

Gisteren begonnen Gieterveen en Alteveer aan de voor hun Engelse weken. In de maand ...