logo_tevvTEVV heeft in de laatst fase van de competitie haar derde nederlaag op rij geleden. In de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat HODO gingen de geel-blauwen met 5-1 onderuit. In de wedstrijd in Hollandscheveld was was duidelijk te merken of een team nog gaat voor een laatste mogelijkheid om degradatie nog te ontlopen (HODO) of zo als bij de Exloërmonders het geval is: de competitie freewheelend af te sluiten.

Nacompetitie
De ploeg van trainer Hans Kamphuis was heel lang in de race voor de titel in de tweede klasse, moest de titel uiteindelijk aan Germanicus laten. Toen het team uit Coevorden een beslissende demarrage plaatste en de vorige week het kampioenschap binnen haalde, was de koek op bij de Mondkers. Vandaar ook deze nederlaag in Hollandscheveld, waarbij HODO de laatste strohalm pakte om de rechtstreekse degradatieplaats te ontlopen. TEVV kan zich de komende twee weken opladen voor de nacompetitie, waarbij de inzet een plaats in de eerste klasse is. Op 17 mei zal de eerste wedstrijd gespeeld worden op het eigen sportpark De Treffer.

Geestdriftig HODO
Dan de wedstrijd: al snel bleek dat HODO vol voor een resultaat ging, want al in de eerste tien minuten kreeg de thuisploeg een aantal mooie kansen. Het was vooral aan doelman Wim Kok te danken dat er niet gescoord werd. Namens TEVV was Ayhan Bas na een kwartier dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging over het doel. Hoewel de kansenverhouding duidelijk in het voordeel van de gastheren was, hadden de bezoekers zo maar op voorsprong kunnen komen, maar Jurnel Rojer werd door doelman Mol gestuit.

Verzet gebroken
Deze voorsprong kwam er in het begin van de tweede helft wel: een schot van Faizel Slagveer werd door Mol gelost, waarna Oguzhan Altun binnen kon tikken. Vanaf het uur was het HODO dat de klok sloeg. Op aangeven van Frank Tuit van was het Paul Baldé die de gelijkmaker op de borden zette. In de zeventigste minuut mochten de gastheren vervolgens van elf meter aanleggen: Andres Hoogeveen benutte het buitenkansje, waardoor HODO op voorsprong kwam: 2-1. Hiermee was het verzet van TEVV gebroken, en kon HODO in het resterende kwartier uitlopen naar 5-1. Robin Vos kroonde zichzelf uiteindelijk tot man van de wedstrijd met drie goals.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen verslaat titelkandidaat

De bestuurscrisis bij v.v. Gasselternijveen lijkt als doping te werken voor de spelers van ...

Gasselternijveen verrast Wedde

Gasselternijveen verraste koploper Wedde en nam de drie punten mee.