Buinen speelt knap gelijk tegen koploper Alteveer in doelpuntrijk duel

Buinen kon een riante voorsprong niet vasthouden, maar kwam in de slotfase nog knap terug tegen Alteveer.

Foto Andries Middelbos: Dennis Klooster (Alteveer) en Marc Haandrikman (Buinen) in duel om de bal.

Wekenlang was koploper Alteveer in de zondag 5e klasse E niet te stoppen. De laatste paar weken werden overtuigende uitslagen neergezet, maar in Buinen werd de dadendrang van Alteveer een halt toegeroepen. Buinen hield de koploper knap op een 4-4 gelijkspel, al stond de thuisclub na een kwartier spelen al met 3-0 voor. Alteveer rechtte de rug,  kwam op een 3-4 voorsprong, maar zag de thuisploeg in de slotminuten toch nog een punt pakken.

Bliksemstart

Op een zonovergoten sportpark De Woerd in Buinen was de start van de thuisploeg flitsend te noemen. De gasten uit Alteveer leken niet bij de les te zijn en het was Wim Wilts, die al na drie minuten spelen doel trof. Een minuut later scoorde ook Marc Haandrikman en diezelfde Haandrikman maakt er na een kwartier spelen ook 3-0 van.

Een bliksemstart voor de thuisploeg, die daarmee de koploper aan het werk zette deze middag. In minuut 25 deed Alteveer dan ook wat terug via Bryan Schenkel. Diezelfde Schenkel zorgde ervoor dat Alteveer toch nog met een enigszins positief gevoel de kleedkamer inging, want enkele minuten voor rust bracht Schenkel de stand op 3-2.

Venijn in de staart

Alteveer liet zich na rust niet weer het kaas van het brood eten en kwam beter uit de startblokken. Al leidde dat niet direct tot grote kansen, waardoor Buinen lang stand kon houden in de tweede helft. Pas diep in de tweede helft viel alsnog de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd zorgde Roy de Wijk voor de 3-3. De Wijk leek helemaal het goudhaantje te worden voor de bezoekers toen hij vijf minuten later ook de 3-4 op het scorebord bracht. Buinen richtte zich echter nog een keer op en het was Marcel Vedder, die Buinen in de slotminuten nog een punt bezorgde en de eindstand op 4-4 bepaalde.

Foto’s Andries Middelbos: Buinen – Alteveer

https://www.facebook.com/andries.middelbos.5

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen wint ook derde bekerwedstrijd van Veelerveen en gaat door

Sellingen won ook haar derde groepswedstrijd en plaatste zich voor de volgende ronde van ...

Buinerveen in slotfase onderuit bij EHS ’85

Onder behoorlijk natte omstandigheden werkten Buinerveen en EHS ’85 hun onderlinge ontmoeting af. Uiteraard ...