Titan zet belangrijke stap naar kampioenschap met overwinning op Buinen

Titan is heel dichtbij het kampioenschap na de overwinning op Buinen.

Foto Andries Middelbos. Voorafgaand aan Titan – Buinen werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van Jakob Zwiers.

Titan trad alweer voor de vierde maal aan voor een thuiswedstrijd op donderdagavond. Ditmaal kwamen de mannen van scheidend trainer Lucas Kamies op bezoek: v.v. Buinen. De uitwedstrijd werd een klinkende 0-8 zege voor de rood-witten. De thuiswedstrijd verliep een stuk moeizamer, maar er werd wel gewonnen: 1-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen voor de deze week overleden Jakob Zwiers. De thuisploeg greep direct het initiatief in de wedstrijd. Rick Hendriks trof al vroeg in de wedstrijd ,vanuit een vrije trap, de lat boven doelman Schutte. Ook Mick Hendriks was al snel gevaarlijk. Een voorzet van Harm Jan Moesker werd door Hendriks geschampt en ging voorlangs.

Titan op voorsprong

Na ruim twintig minuten spelen kwam Titan dan toch aan de leiding. Jos Smidt gaf een weergaloze steekpass op Moesker. Moesker nam op zijn beurt de bal handig mee met de borst en schoot de bal vervolgens verwoestend hard tegen de touwen: 1-0. Kort na de openingstreffer was er de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Na een overtreding op Mike Oosting wees scheidsrechter Tolman naar de stip, maar doelman Schutte wist de inzet van Moesker te keren. Titan bleef op zoek gaan naar de 2-0, maar Mike Oosting zag zijn voorzet op de lat belanden en in twee instanties gepakt worden door Schutte. Hierdoor was de stand halverwege 1-0 voor de rood-witten.

Weinig kansen

Na de rust waren er lang niet zoveel kansen te noteren. Buinen ging in de loop van de tweede helft steeds meer druk vooruit zetten, maar dit leverde niet het gewenste resultaat. Titan daarentegen kwam niet veel verder dan een kopbal van Nick Katoen die via doelman Schutte en de lat over ging. Titan-doelman Rick Poede moest vlak voor het einde eigenlijk voor de eerste keer redding brengen op een kopbal van Ferdie Ottens. Titan hield achterin wederom de rijen gesloten en zette met de driepunter een hele belangrijke stap. Aanstaande zondag speelt Titan uit tegen Wijster. Buinen gaat dan op bezoek bij VIOS.

Foto’s Andries Middelbos: Titan – Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys terug bij af

Pekelder Boys trad afgelopen zondag aan tegen Meeden. De hekkensluiter, die getraind word door ...

Sten Vos beslist blauw-groene derby

De altijd beladen derby tussen Stadskanaal en buurman Musselkanaal was vanmiddag niet zo enerverend ...

EEC laat zege glippen tegen De Treffer ’16

EEC was heel dichtbij de eerste overwinning van het seizoen, maar in de slotfase ...