Borger behaalde een magere overwinning op hekkensluiter Nieuw Balinge, maar doet nog wel mee om het kampioenschap.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-speler Levi van der Span haalt uit.

“Kom op nou eens jongens! Toe nou eens! Een beetje beleving!”, Borgerdoelman Edwin Haandrikman moet zich afgelopen zaterdag in Nieuw Balinge als een roepende in de woestijn gevoeld hebben. Zijn smeekbedes om tenminste een beetje vuur in de wedstrijd tussen het hoog geklasseerde Borger en laagvlieger Nieuw Balinge te krijgen vonden geen gehoor bij zijn ploeggenoten. Het was zo’n wedstrijd, elke voetballer kent ze wel, zo’n verplicht tussendoortje na een reeks van knappe overwinningen en voorafgaand aan het ultieme slot van de competitie. Een potje die je eigenlijk niet kan verliezen en waar ook weinig te winnen valt. De drie punten gingen mee naar de Hunebedhoofdstad, de groenhemden wonnen met 0-2 en eigenlijk is alles daar ook wel mee gezegd.

Aanzien nauwelijks waard

Borger had op woensdagavond nog relatief simpel met 5-0 gewonnen van Wildervank. De tegenstander van zaterdagmiddag zou nog zwakker zijn, dus het meegereisde publiek rekende op minimaal dezelfde cijfers. Men kwam bedrogen uit. Borger speelde een belabberde eerste helft, waarin het ontbrak aan energie, nauwkeurigheid en duelkracht. De tegenstander bakte er overigens nog minder van, maar bij hen was het een gebrek aan kwaliteit. Dat kan je de ploeg niet kwalijk nemen. Het resultaat was een eerste helft die het aanzien nauwelijks waard was. Wel leidden de gasten bij de rust met 0-2. De doelpunten waren feitelijk ook de enige hoogtepunten. De eerste kwam al na zes minuten van de voet van Benjamin Mazeau. De Fransman schoot een corner knap in één keer binnen in de verre hoek. De tweede was van goudhaantje Hendrik Gustin, zijn lob in de 41e minuut was prachtig, de assist van Levi v/d Span mogelijk nog mooier. Tussendoor werd er overigens ook nog een doelpunt afgekeurd. Scheidsrechter Entjes, de man die een aantal jaren geleden voor de camera’s van RTV Drenthe de befaamde ‘spookgoal’ bij Borger – MSC goedkeurde, wist vanaf de middencirkel te melden dat het buitenspel was. De assistent-scheidsrechter van Nieuw Balinge had de vlag niet eens omhoog. Curieus.

Arendsoog

In het tweede bedrijf herhaalde Entjes het kunstje zelfs nog een keer. Opnieuw gingen twee Borgernaren samen op het vijandelijke doel af. Wederom werd er afgelegd. De vlag bleef ook nu omlaag, maar Arendsoog blies vanaf ruime afstand op zijn fluitje. Laten we zeggen dat de leidsman het algemene niveau van de wedstrijd niet ontsteeg. Aan hem mag Borger het natuurlijk niet wijten dat er na rust geen doelpunten meer bij kwamen. De groenhemden verprutsten de overige mogelijkheden zelf. Het waren er geen legio, maar een doelpuntje of drie had er wel bij gemogen. De scherpte ontbrak echter bij de normaal toch best trefzekere voorwaartsen van de groenwitten. Tot frustratie dus van Haandrikman, die na het laatste fluitsignaal mopperend met een vrijwel schoon tenue van het veld afstapte.

Bespiegelingen

Een gemiste kans voor Borger, dat door de magere overwinning de kans op een kampioenschap verder zag afnemen. Concurrent WVV scoorde er immers wel lustig op los. In Tiendeveen wonnen de Winschotenaren met maar liefst 13-0, waarmee het doelsaldo gelijk werd getrokken met dat van de groenhemden. Borger gaat nog wel aan de leiding, met drie punten meer, maar WVV heeft nog twee wedstrijden tegoed. Worden deze gewonnen, dan zal men in punten én in doelsaldo Borger passeren op de ranglijst. Afhankelijk van de hoogte van de overwinningen kunnen ze zich dan wellicht zelfs een nipte nederlaag op weg naar de eindstreep permitteren. Nou ja, dat zijn bespiegelingen voor later. Borger moet eerst zelf nog maar de resterende thuisduels tegen Onstwedder Boys (21 mei) en HS ’88 (4 juni) weten te winnen. Alleen dan blijft de hoop immers nog levend. Het is daarbij voor Arne Joling en zijn mannen wel fijn om te constateren dat de nacompetitieplek zo goed als binnen is.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Nieuw Balinge – Borger