Eenvoudige overwinning voor SJS tegen Wildervank

SJS kende een makkelijke middag tegen Wildervank en heeft plaatsing voor de nacompetitie in eigen hand.

Nadat de titelrace uit het zicht raakte voor SJS na de nederlaag tegen SV Borger (1-2) moesten de Knoalsters zich herpakken in de uitwedstrijd tegen de nummer negen Wildervank. De derde plaats en daarmee recht op deelname aan de nacompetitie lijkt op dit moment het hoogst haalbare en dan was niets meer dan een driepunter van cruciaal belang. SJS was heer en meester op het kunstgras op de sportpark Aan de Woortman en won eenvoudig met 1-4.

In de basisopstelling had trainer Schaart een aantal wijzigingen doorgevoerd. De Koe en Dos Santos bleven aan de kant, daar waar zij weken lang de voorhoede vormden met Gerwin Heidema. Nu mochten Springer (na belangrijk te zijn geweest in invalbeurten tegen WVV en HS’88) en youngster Floris Wientjes het proberen. Een oudgediende en een talent dus. Beide speelden een prima wedstrijd overigens.

Na het eerste fluitsignaal liet SJS direct merken een snelle voorsprong te willen forceren. Thom Boels was daar na vier minuten al dichtbij, maar zijn schot trof het zijnet. Niet veel later was het diezelfde Boels, die een uitstekende actie in huis had en een dito voorzet. Voor goalgetter Heidema was het een simpel karweitje om de afgemeten voorzet tegen de touwen te koppen: 0-1.

SJS niet in de problemen

Wildervank probeerde ook gevaarlijk te worden en zocht met name aanvaller Huizing. Die had de gelijkmaker moeten laten aantekenen, maar mikte zijn kopbal over het doel van De Jonge. SJS was gewaarschuwd. In de tegenstoot was het de ijverige Rijkens, die door de verdediging sneedt en oog-in-oog met de doelman zijn schot zag stranden. Rijkens speelde weer prima en maakte veel meters op het middenveld. Een belangrijke schakel in het spel van SJS. Zo ook de Knoalster defensie, sinds vorige week weer in ere hersteld. Kingma, Zuidema, Venema en Tolner gaven geen krimp deze zaterdagmiddag en dat is met het oog op de apotheose van deze zinderende promotiestrijd in 4D een fijne geruststelling. Uiteraard aangevuld met de betrouwbare doelman De Jonge kreeg SJS het ook deze middag niet echt moeilijk.

Koud kunstje

Heidema en Springer kregen kansen op een verdubbeling van de score, maar waren onzorgvuldig in de afwerking en daardoor duurde het tot vijf minuten voor rust dat de 0-2 op het scorebord kwam. Mannetjesputter Timmer had weer een karakteristieke actie in huis en rondde bekwaam af. En zo mochten beide ploegen de kleedkamers opzoeken. Het eerste kwartier na rust was rommelig. Wildervank probeerde wel, maar kwam kwaliteit te kort om het SJS echt moeilijk te maken. Het was wachten op een uitbreiding van de score, maar het veldspel liet even een fase te wensen over. Toen het treintje weer begon te lopen, resulteerde een vlot lopende aanval in de tweede goal voor Heidema. Zijn combinatie met Springer was een fraaie en het afronden was daarna een koud kunstje, 0-3.

Gretige Boels

Kort daarna was Wildervank dichtbij een treffer. Een vrije trap werd niet lekker verwerkt door doelman De Jonge, die daarna de bal via een carambole op de kruising achter zag gaan. SJS mazzelde daarmee. Een paar minuten daarna gooide SJS de wedstrijd definitief in het slot. Springer mocht aanleggen, maar zijn schot raakte de paal. De rebound was voor de gretig spelende Thom Boels, die met links de bal in het netje legde: 0-4. Inmiddels was Heidema al vervangen door De Koe en ook Raadsveld en Dos Santos mochten hun minuten maken. Springer en Tolner maakten plaats voor hen. In de laatste fase was er niet veel meer te beleven, want beide partijen geloofden het eigenlijk wel. Toch gaf SJS nog een doelpunt weg. Daar waar Dos Santos een aanval had kunnen opzetten met De Koe werd de bal onderschept en moest Kingma ingrijpen. De vrije trap werd vervolgens via een been dusdanig van richting veranderd dat doelman De Jonge geen kans had: 1-4.

Kort daarna was het Boels die opzichtig een onnodige overtreding beging. Maar gelukkig kon doelman De Jonge dit harde schot pareren en over de lat tikken. Dat was het laatste wapenfeit en niet veel later floot scheidsrechter Westerloo voor het einde. SJS kon drie belangrijke punten bijschrijven en houdt de 3e plaats in eigen hand. Echter loeren DKB en Onstwedder Boys ook op deze plaats op de ranglijst. Samen met SJS hebben zij 41 punten, maar beiden een wedstrijd meer gespeeld. HS’88 speelde gelijk tegen SC Angelslo en lijkt daarmee definitief af te zijn gehaakt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen plaatst zich knap voor volgende bekerronde

Buinerveen leverde een knappe prestatie door alle poulewedstrijden te winnen en door te gaan ...

Bareveld op schot tegen JVV

Bareveld schoot maar liefst zeven keer raak tegen JVV en won daardoor met ruime ...

Gehavend Titan wint van Sleen

Titan won van Sleen en is nog altijd ongeslagen dit seizoen.