Buinen opnieuw ruim langs Buinerveen in burentwist

Buinen bleek ook in de competitie een maatje te groot voor Buinerveen.

Foto Andries Middelbos, Buinen-speler Mylan Beijering is zijn directe tegenstander te snel af en zou ook nog eenmaal scoren. 

Buinen heeft voor de tweede keer dit seizoen buurman Buinerveen op een ruime nederlaag getrakteerd. Waar de Buunerberen eerder dit seizoen in de beker al met 5-2 te sterk waren voor Buinerveen, daar was men zondag opnieuw met 6-2 een maatje te groot.

Buinen kent tot nu toe een voortvarend seizoen in de zondag vierde klasse D. Na het ongenaakbare EHS ’85, dat ver boven de rest in deze klasse uitsteekt, is Buinen voorlopig de ‘best of the rest’. Die positie kwam ook zondagmiddag in eigen huis tegen buurman Buinerveen niet in gevaar.

Beide ploegen wisten elkaar in evenwicht te houden in de eerste twintig minuten en het duurde dan ook even totdat de ban werd gebroken. Het was Remco Huizing, die het thuispubliek deed juichen en ietwat fortuinlijk de 1-0 op het scorebord zette. Voor de pauze ging het er nog beter uitzien voor Buinen, dat via clubtopscorer Bram Komduur op 2-0 kwam.

Doelpuntenregen

Een comfortabele marge, maar in de tweede helft bracht Buinerveen nog even kort de spanning terug via Robbert Mensinga al had Buinen wel het betere van het spel. Die spanning bleek van korte duur, want enkele minuten later zorgde Komduur vanaf de stip alweer voor de 3-1 en leek het verzet van de gasten wel verbroken. Helemaal toen een paar minuten later Michel Vedder de wedstrijd definitief in het slot gooide met de 4-1. In de absolute slotfase wist Buinen nog verder uit te lopen naar een grotere overwinning via Mylan Beijering en nogmaals Huizing. Jay van der Hooft maakte vervolgens de stand nog enigszins wat dragelijker voor Buinerveen, dat echter net als eerder dit seizoen een forse nederlaag moest slikken tegen de buurman: 6-2.

Buinen blijft door de zege op een tweede plek staan met 19 punten uit 8 wedstrijden en staat daarmee 8 punten achter op koploper EHS ’85, dat tot nu toe de perfecte score heeft met 27 punten uit 9 wedstrijden. Buinen heeft wel een voorsprong van vier punten op nummer drie Zwartemeerse Boys. Buinerveen moet voorlopig de blik naar onderen richten, het staat voorlaatste met 5 punten uit 8 wedstrijden en vindt alleen DSC ’65 onder zich met 3 punten uit 8 wedstrijden.

Foto’s Andries Middelbos: Buinen – Buinerveen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan weet nog een punt te redden op bezoek bij DVC ’59

Titan verspeelde punten bij laagvlieger DVC '59, maar mocht ook nog gelukkig zijn dat ...

Derde verlies op rij voor Alteveer

Op het eigen sportpark heeft Alteveer haar derde nederlaag in de nog jonge competitie ...

Valthermond biedt dapper verweer tegen Noordscheschut

Valthermond deed het prima tegen Noordscheschut maar kon net geen resultaat aan het duel ...