Valthermond en WKE schieten niks op met gelijkspel

Valthermond en WKE moesten beiden genoegen nemen met een punt, maar schoten daar niet veel mee op.

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond-aanvoerder Tom Meijers scoort op schitterende wijze de 2-1.

Er stond voor beide teams nog behoorlijk wat op het spel. Theoretisch was Valthermond nog in de race voor het kampioenschap en WKE strijdt nog volop voor een periodetitel. Met het 2-2 gelijke spel waren vooral de aanwezige Rolder Boys-spelers het meest tevreden en is GVAV weer een stapje dichter bij het kampioenschap. Een kampioenschap wat Valthermond 2 ’s morgens al binnen had gehaald en wat uitbundig werd gevierd.

Uiteindelijk viel er op de uitslag ook niet veel af te dingen. De kansen waren aan beide zijden schaars. Met name voor de pauze voetbalde WKE iets makkelijker dan de thuisploeg, waar strateeg Alwin Braakman op het middenveld werd gemist.

WKE met voorsprong de rust in

De Valthermond aanhang schreeuwde om een strafschop na een vermeende overtreding op Jorn Draijer. Scheidsrechter Koning zag er terecht niets in. Aan de andere kant was er een prima ingreep van Mike Wilts op de snelle Mike Duinkerken en miste Jaimy Wessels net de nodige kracht om Noah Sahetapy te verschalken. Toch gingen de bezoekers met een voorsprong de kleedkamers in. Linksback Robin Maat kopte een voorzet van Lorenzo Hendriks achter Sahetapy.

Meest opwindende vijf minuten

De vele mensen die nog aan het bier zaten zullen de meest opwindende vijf minuten hebben gemist. Vanaf de aftrap zorgde Jorn Draijer voor de voorzet en schoot Erik Jan Veerbeek Valthermond weer naast WKE. Vier minuten later was daar the moment of fame voor Tom Meijers. De verdediger tikte een corner van Erik Jan Veerbeek achter het standbeen langs voor bij de verbouwereerde doelman Wik Kok.

Erg lang kon Valthermond niet van de voorsprong genieten. Nota bene uit een ingooi maakten de Emmenaren gelijk. Brian Haak zwiepte het leer in een keer naar de penaltystip waar Lorenzo Hendriks om onbegrijpelijke redenen volledig vrij stond. Voor Hendriks was het vervolgens een koud kunstje om af te werken.

Na deze korte opleving geloofden beide ploegen het blijkbaar wel en kabbelde de wedstrijd zich naar het einde. Het tempo van bier drinken onder de overkapping lag behoorlijk hoger dan die van het voetbal op het veld. Met de temperaturen van gisteren en de wedstrijden van donderdagavond nog in de benen was dit ook wel verklaarbaar.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – WKE ’16

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal wint van Zuidwolde en blijft ongeslagen

Stadskanaal hield weer de nul en scoorde zelf twee keer, wat drie punten opleverde ...

SPW zonder problemen langs JVV

Terwijl de rest van de regio Bevrijdingsdag aan het vieren was, stond op sportpark ...

Terug in de tijd: Borger is BSVV duidelijk de baas

Borger promoveerde naar de derde klasse nadat het BSVV over twee duels versloeg.