Overzicht zaterdag 5e klasse F: SETA, Scheemda en NWVV maken geen fout in titelstrijd

Het is ongekend spannend in de zaterdag 5e klasse F, waarin de titelstrijd pas op de slotdag beslist lijkt te worden.

Foto Harold Woortman, SETA-spits Jeroen Buurke was drie keer trefzeker tegen BATO.

De titelstrijd in de zaterdag 5e klasse F belooft een zinderende ontknoping te gaan worden. Met nog twee speelronden te gaan maken zowel SETA, Scheemda als NWVV kans op het kampioenschap. SETA is de huidige koploper, Scheemda volgt op een punt en NWVV staat er twee achter. Saillant detail, op de slotdag spelen SETA en Scheemda tegen elkaar. Tot die tijd is het echter wel zaak dat geen van de drie ploegen een steek laat vallen. Afgelopen zaterdag gebeurde dat in ieder geval niet.

SETA – BATO: 5-2

SETA kende in eigen huis niet al teveel moeite met BATO en won met ruime cijfers. Jarno Giezen opende na een kwartier spelen al de score, waarna deze voor rust nog werd verdubbeld door Jeroen Buruke. De spits bleek ook na rust nog twee keer trefzeker. BATO deed wel wat terug in de tweede helft via twee goals van Adolf Tuin maar spannend werd het nooit. Ook Dylan de Wit scoorde nog voor SETA waardoor de eindstand op 5-2 werd bepaald.

Foto’s Harold Woortman: SETA – BATO

Damacota – SC Scheemda: 1-2

Scheemda had het zaterdag daarentegen een stuk lastiger met Damacota en boekte maar een nipte 1-2 overwinning. Niek Smit was het goudhaantje aan de kant van Scheemda door beide treffers voor zijn rekening te nemen. Martin Pinkster scoorde tussendoor voor de thuisploeg de gelijkmaker. Ondanks de nipte overwinning blijft Scheemda nog altijd kans maken op de titel.

Meeden – NWVV: 2-10

NWVV haalde flink uit op bezoek bij Meeden. De Nieuw-Weerdingers hebben eigenlijk in de komende twee wedstrijden ook flink veel doelpunten nodig om het gat qua doelsaldo richting Scheemda en SETA te kunnen dichten. Aan die opdracht voldeed NWVV tegen Meeden met het behalen van de dubbele cijfers. Spits Roy Super maakte vier van de tien goals. Brian Tent (2x), Erwin Schipper, Peter van Elten, Christiaan Klompmakers en een eigen doelpunt maakten het tiental vol. Dennis Nagel en Joey Kor scoorden voor de thuisploeg.

Harkstede – Bargeres: 0-6

Ook Bargeres haalde flink uit tegen Harkstede. Door de 0-6 overwinning deden de Emmenaren goede zaken voor plek vier op de ranglijst, die zo goed als zeker binnen lijkt. Die plek geeft naar alle waarschijnlijk recht op het spelen van nacompetitie. Rob van de Graaff (2x), Bram de Raaf, Casper Dorgelo, Tim Kocks en Jorrit Visser waren trefzeker voor de Emmenaren.

Erica ’86 – Westerlee: 3-7

Een zevenklapper voor middenmoter Westerlee, dat er lustig op los scoorde tegen hekkensluiter Erica ’86. Robbert Wester was de absolute uitblinker aan de kant van de bezoekers, hij scoorde vijf van de zeven doelpunten. Arjan Plat en Jesper Brouwer waren eveneens trefzeker.

Muntendam – VVS Oostwold: 2-5

De overwinning van VVS Oostwold kwam grotendeels op conto van Rene Dijksterhuis. De aanvaller scoorde maar liefst vier keer en hielp zijn ploeg daarmee aan een ruime overwinning. Sander Dijkstra scoorde eveneens voor de gasten.

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten in eigen huis langs herkanser Musselkanaal

Gieten heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op het eigen sportpark werd ...

HOC laat dure punten liggen bij DSC ’65

HOC heeft tegen DSC ’65 dure punten laten liggen. Er was voor de mannen van ...

TEVV zet Roden eenvoudig opzij

TEVV heeft in de eerste wedstrijd in de strijd om handhaving in de eerste klasse met ...