Alteveer in zwaar weer na nederlaag tegen BATO

Alteveer heeft in een zeer beladen duel tegen BATO met 2-1 verloren en moet vrezen voor nacompetitie voor lijfsbehoud. Omdat daarnaast ook alle concurrenten wel wisten te winnen staan de geel-zwarten op plaats elf en hebben zij het komende zondag tegen Kwiek niet meer in eigen hand.

Oudgediende Strockmeijer
De papieren waren voorafgaand aan het duel duidelijk. Alteveer moest de laatste twee wedstrijden winnen om nacompetitie te ontlopen. Ook tegenstander BATO was nog niet geheel veilig, maar de Winschoters hadden aan een punt genoeg om de gevaarlijke 11e plek te ontlopen. Beide teams kenden daarnaast nogal wat problemen. BATO trad vanmiddag door veel blessures aan met een aantal oudgedienden en ook bij Alteveer maakte oudgediende Bert Strockmeijer zijn opwachting als doelman.

Op de paal
De wedstrijd begon met een aanvallend BATO dat gelijk haar stempel op de wedstrijd wou drukken. Dit werd beloond met de 1-0 voorsprong door Wim Boven, die Strockmeijer van dichtbij kansloos liet met een kopbal. Alteveer was hierdoor wakker geschud en gelijk daarna voerde men het tempo op en was het Roy de Wijk die van dichtbij op de paal knalde. Even later was het wel raak. Een vrije trap van Rene Meems werd via een halve omhaal van Rudy Wortelboer uiteindelijk afgemaakt door Bryan Schenkel: 1-1.

Strockmeijer onderscheidt zich
Waar het eerste kwart van de wedstrijd een lust was om naar te kijken, werd het spel hierna minder. Ondanks dat waren er voldoende kansen, waarbij met name Strockmeijer zich kon onderscheiden. De ervaren doelman hield zijn ploeg op de been. Ook de gasten kregen een goede kans voor Roy de Wijk, maar de spits kon na een snelle uitbraak het net niet vinden.

Dot van een kans
De tweede helft was nog maar nauwelijks vijf minuten oud toen de matig leidende scheidsrechter een rode kaart toonde aan BATO-verdediger Sander Veld. Dit leek gunstig voor Alteveer, echter was het BATO dat het meest gevaarlijk bleek. Ook had de thuisploeg niet veel te duchten van Alteveer, maar schrok men wel even toen Bryan Schenkel een dot van een kans kreeg. Hij stuitte helaas op de doelman en even later gold hetzelfde voor Can Altunay.

Twee keer geel
Wat men ook probeerde, ze kwamen er niet door en werden meermaals afgetroefd door de verdediging van BATO. Zij toonden zich een stuk effectiever, want het was Alberto Zanda die na 75 minuten zijn ploeg op 2-1 zette. Alteveer was vervolgens niet meer bij machte om iets terug te doen en het werd voor hen nog erger toen Rudy Wortelboer in blessuretijd tegen zijn tweede gele kaart aan liep.