SJS zet grote stap richting nacompetitie met zege op SVBO

SJS deed goede zaken met de overwinning op SVBO en lijkt zich te plaatsen voor de nacompetitie.

Foto Brigitte de Wijk, SJS beleefde een gemakkelijke middag tegen SVBO en lijkt bijna zeker van de nacompetitie.

SJS zette een grote stap richting deelname aan de nacompetitie door wederom een gemakkelijke overwinning. Dit keer was SVBO het slachtoffer van de Knoalster dadendrang. Het werd uiteindelijk 4-1, maar die score had net zo goed nog hoger kunnen uitvallen. Het resultaat was echter heilig en de belangrijke drie punten konden worden bijgeschreven. Daardoor staat SJS nog altijd derde met drie punten voorsprong op de concurrentie.

Het was al snel weer raak aan de Julianastraat. De wedstrijd was koud vijf minuten onderweg en het was de rappe Heidema, die alweer zijn dertiende seizoenstreffer liet aantekenen. Een droomstart voor de Knoalsters dat daardoor direct lekker in de wedstrijd zat. SVBO kwam er eigenlijk maar nauwelijks aan te pas.

Wedstrijd voor rust al beslist

Op het redelijk goed te bespelen hoofdveld (wat een beetje regen al niet kan doen) combineerde SJS en creëerde het kansen. En die spelopvatting werd beloond. In de 20e minuut was het Thom Boels, die de 2-0 op het scorebord schoot. En daar het doelsaldo nog wel eens van pas zou kunnen komen aan het einde van de rit, bleef SJS op zoek naar meer. En dat lukte voor het einde van de eerste helft nogmaals. De al weken sterk spelende Rijkens beloonde zijn werklust met een treffer van de strafschopstip, 3-0. Tevens de ruststand aan de Julianastraat.

Gemiste strafschop

De tweede helft liet een ander gezicht zien. De eerste fase na rust liet SJS zich verrassen door een tegentreffer. De afvallende bal werd binnengeschoten en zo stond het in de 53e minuut ineens 3-1. Maar gelukkig voor SJS bleef het bij een incident. De solide defensie van de Knoalsters kwam eigenlijk de gehele tweede helft niet meer in gevaar. Aan de andere kant lukte het scoren niet, alhoewel er genoeg werd gecreëerd. Maar de doelman van SVBO stond menig keer in de weg met knappe reflexen en reddingen. Ook de paal en een gemiste strafschop van Rijkens deden de score niet vergroten. Toch kwam er nog een treffer bij. Thom Boels kwam oog-in-oog met de doelman en had twee pogingen nodig om de bal in het doel te werken. En zo won SJS alsnog ruim van SVBO, dat al nergens meer voor speelde.

Kanaalstreekderby

Omdat Borger Onstwedder Boys versloeg, kan SJS de nacompetitie bijna niet meer mislopen. Het heeft met nog twee duels te spelen 3 punten voorsprong op naaste concurrent DKB dat 4e staat. Daarachter houden Onstwedder Boys en HS’88 nog een sprankje hoop op de nacompetitie. Volgende week staat er een prachtige affiche op het programma. De Kanaalstreekderby in Onstwedde tegen de plaatselijke Boys. Het is voor de gastheren de laatste strohalm, maar SJS heeft nog een rekening te vereffenen. Het openingsduel van dit seizoen ging thuis namelijk met 1-2 verloren. Het belooft een prachtige voetbalmiddag te worden.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – SVBO

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website