Kanaalstreekderby eindigt onbeslist, SJS heeft nacompetitieticket binnen

De derby tussen Onstwedder Boys en SJS eindigde onbeslist, het was genoeg voor SJS dat de nacompetitie in gaat.

Foto Brigitte de Wijk, SJS-uitblinker Thom Boels was een plaag voor Onstwedder Boys, de youngster scoorde twee keer voor de Knoalsters.

Daar waar de teleurstelling na afloop overheerste in het gelijke spel tegen naaste buur Onstwedder Boys verzekerde SJS zich definitief voor de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse. Het punt was genoeg, omdat ook DKB won van HS’88 en dus de vervangende periodes op de ranglijst worden toegewezen aan plekken 3 en 4.

De goed bezochte derby op het mooie sportpark De Boskamp in Onstwedde was qua voetbal niet van het hoogste niveau. Met name SJS probeerde te voetballen daar waar Onstwedder Boys veelal de lange bal van achteruit hanteerde op de voorwaarsten. En daar loopt toch de meeste kwaliteit bij de gastheren. Zowel Wilzing, Nieuwenhuis als Scheper hebben een individuele actie en snelheid in huis, dus de Knoalster-defensie was gewaarschuwd.

Uitblinker Boels

SJS was echter de bovenliggende partij in de eerste helft. Onstwedder Boys kwam welgeteld tot 1 schot op doel na een individuele actie van Wilzing. Doelman De Jonge hoefde echter niet in actie te komen, want het schot zeilde over. Onstwedder Boys had al een domper te verwerken gekregen, want in de beginfase moest Nick Wagenaar al snel geblesseerd het veld verlaten. In zijn plaats kwam Marcel Paans. SJS zocht veelvuldig naar de opening in de defensie van de Onstwedders, maar met Jaegers en Bijl als centrale duo viel dat nog niet mee. Het werd vooral gevaarlijk uit vrije trappen rondom de zestien van de gastheren. In de 30e minuut mocht de uitblinkende Thom Boels zich achter de bal nestelen. Hij vond het kleine gaatje langs in de muur in de rechter benedenhoek en opende zo terecht de score namens SJS, 0-1. Niet veel later mocht diezelfde Boels nogmaals een vrije trap nemen, maar deze zeilde net over de kruising. Ook Floris Wientjes deed een poging, maar zijn schot ging ruim naast. Verder was de eerste helft toch veelal een voetbalgevecht. Scheper en Zuidema hadden het regelmatig met elkaar aan de stok, zodat scheidsrechter Niemeijer beide vermanend moest toespreken. De kaarten bleven echter in de zak en dat was ook niet nodig. En zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 voorsprong voor de Knoalsters.

Onstwedder Boys richt zich op

In de tweede helft ontbrandde de derby dan echt qua strijd, intensiteit, vechtlust en spanning. Alhoewel er voor SJS ging vuiltje aan de lucht leek toen Boels direct naar rust met een geweldige rush richting het Onstwedder doel trok. Zijn bekeken boogbal betekende de schitterende 0-2 en een comfortabele voorsprong. Maar Onstwedder Boys zou Onstwedder Boys niet zijn als ze ook maar een centimeter zouden toegeven in de wedstrijden tegen SJS. De ploeg richtte zich op en kende vervolgens een sterke fase, waarbij de aansluitingstreffer slechts een kwestie van tijd zou zijn. Toch stond doelman De Jonge een aantal keren flink in de weg. Zo leek Scheper de zeker lijkende aansluitingstreffer binnen te knallen, nadat de afvallende bal voor zijn voeten belandde. Echter had De Jonge een miraculeuze redding in petto, waardoor SJS zijn voorsprong kon vasthouden. Niet veel later had De Jonge opnieuw een uitstekende redding.

Kantelmoment

SJS kwam er vervolgens gevaarlijk uit via Heidema, maar zijn voorzet op Springer was te scherp. Uit de opvolgende voorzet kopte Boels bijna zijn derde van de middag binnen, echter ging de bal naast. En dan heb je altijd het kantelmoment van de wedstrijd. Zo ook vanmiddag op sportpark De Boskamp. Heidema kreeg de bal aangespeeld, kwam op snelheid en passeerde Paans om alleen op het doel van de Onstwedders af te kunnen gaan. Echter greep Paans aan de noodrem en torpedeerde Heidema zonder de bal te raken. De tackle kwam veel te laat en met de snelheid van Heidema was deze niet meer te achterhalen geweest. Het bleef slechts bij geel en Paans mocht blijven staan, Heidema moest later het veld verlaten (hij werd vervangen door Dos Santos).

En Onstwedder Boys profiteerde niet veel later. Een goede voorzet van Wilzing kwam op het hoofd van de naar binnen gekomen Nieuwenhuis, die De Jonge verraste in de verre hoek, 1-2. Onstwedder Boys geloofde er weer volledig in en zette er een tandje bij. Nadat de moegestreden Springer vervangen was door De Koe kwam Onstwedder Boys dichtbij de gelijkmaker. De Jonge verslikte zich met een uitgooi bijna in de hardwerkende Scheper, maar kon de bal gelukkig vangen.

Deksel op de neus

In het laatste kwartier van de wedstrijd kon het kwartje beide kanten opvallen. De ingevallen Tam (hij kwam voor Wientjes) was het dichtste bij de beslissing. Nadat hij Jaegers de bal had ontfutseld, kon hij alleen op het doel af. Zijn schot met links belandde echter op de paal, waardoor de Onstwedder doelman de bal gelukkig in zijn handen zag belanden. Vlak daarvoor had Tolner nog een goede poging gedaan vanuit een vrije trap, maar zijn schot ging rakelings naast. En toen kreeg SJS toch weer de deksel op de neus. Het was opnieuw Wilzing die een afgemeten voorzet afleverde bij de tweede paal, waar alles en iedereen van SJS zich liet verrassen. Het was de mee opgekomen Paans (die eigenlijk niet meer op het veld had moeten staan) die de bal volledig vrij in het lege doel kon koppen, 2-2.

Niet veel later floot scheidsrechter Niemeijer de wedstrijd naar het verleden. Ondanks de teleurstelling (en dat tekent de ploeg in positieve zin) plaatste SJS zich met dit gelijke spel dus definitief voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Een doelstelling, die aan het begin van het seizoen werd uitgesproken. Complimenten en felicitaties naar de staf en spelers dus, maar de komende weken zal gaan blijken of de promotiedroom ook realiteit gaat worden. Eerst zal SJS komende zaterdag zich definitief naar de 3e plaats op de ranglijst willen spelen. Daarin is nummer 12 Nieuw-Balinge de tegenstander. Dat speelde zich afgelopen zaterdag zeker van een herkansing voor handhaving in 4D. DKB is de naaste concurrent voor de 3e plaats (het heeft 1 punt minder dan SJS), maar krijgt koploper WVV op bezoek. WVV is bijna zo goed als zeker van het kampioenschap.

Foto’s Brigitte de Wijk: Onstwedder Boys – SJS 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen wint in derby nipt van GKC

Buinen wist de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met minimaal verschil te winnen van ...

Alteveer geeft overwinning uit handen

Alteveer heeft een uitgelezen kans op het behalen van de eerste overwinning van het ...