Westerwolde pakt punt in seizoensafsluiter tegen Twedo

Westerwolde sloot het seizoen af met een gelijkspel tegen Twedo.

Op voorhand deze middag waren er twee vragen, namelijk; waren beide teams gemotiveerd om deze laatste wedstrijd van het seizoen er nog wat van te willen maken, nu ze beide vrijuit konden voetballen en zou het Westerwolde lukken om na vier nederlagen vandaag weer eens punten te pakken. Op beide vragen kwam er deze middag een antwoord op sportpark De Barlage.

Westerwolde begon de wedstrijd met doelman Johan Kruize op de goal. De op deze positie vele blessures noopten trainer Streuding vandaag een beroep te doen op de oud eerste elftal doelman en Kruize deed dit met verve. Twedo, voorafgaand het duel al zeker van de nacompetitie, begon enigszins weifelend aan dit duel en zocht naar het juiste ritme en ook de juiste posities op vooral het middenveld.

Snelle openingstreffer

Westerwolde maakte het Twedo deze beginfase lastig door in balbezit Lars van Ravenhorst positie te laten kiezen op het middenveld, waardoor de tegenstander moest gaan kiezen. In de 6e minuut verdween dan ook al de zogenaamde brilstand op het scorebord. Een indraaiende voorzet van Kevin van der Laan werd op waarde geschat door broer René en deze kopte fraai de 1-0 binnen. Dit was voor Westerwolde het sein om nog meer de laatste linie van Twedo op te zoeken en zo bracht Twedo-keeper Manting even later uitstekend redding op een fraai schot van Kevin van der Laan en had Michel ter Horst het vizier jammer genoeg nog niet helemaal op scherp. In de 35e minuut echter was daar toch de gelijkmaker. Twedo kreeg steeds meer vat op het middenveld van Westerwolde en kwam er voetballend steeds beter en ook meer door. Na een lichte overtreding in het strafschopgebied kon scheidsrechter Beenker 10 minuten voor rust niets anders dan een strafschop toekennen aan Twedo. Sander Boer klaarde deze klus vakkundig voor de gasten uit Veenoord en verschalkte doelman Kruize deze middag zo dan ook voor het eerst.

Koud kunstje

Direct na de thee een grote inschattingsfout in de laatste linie van Westerwolde en voor spits Sander Boer was het dan ook een koud kunstje om (opnieuw) doelman Kruize kansloos te laten. Waar de thuisploeg de eerste helft een sterke beginfase kende, was dit in de tweede helft voor de bezoekers. Nog geen 4 minuten na de laatste goal werd de achterstand namelijk uitgebreid naar 1-3. Twedo speler Jeroen van den Ham maakte gretig gebruik van de geboden ruimte en haalde dan ook doeltreffend uit. De aanwezige supporters waren bang dat de geest nu wel uit de fles zou zijn bij de thuisploeg, maar niets was minder waar. Een afgeslagen corner werd door Arjen Heidekamp op waarde geschat en koppend gaf hij de bal voor aan de opkomende Rudolf Riks en de captain kopte bij de 2e paal dan ook onberispelijk binnen. Even later een grote kans op de gelijkmaker, maar spits Michel ter Horst kon oog in oog met de keeper niet de juiste richting aan de bal meegeven.

Gelijkmaker

Westerwolde bleef echter op zoek en Kevin van der Laan soleerde zich, als een bijna Braziliaan, door de defensie van de Veenoorders, zijn steekbal leverde echter niets op waar op een schot werd gehoopt door het thuispubliek. Na een dik uur te hebben gespeeld was de verdiende gelijkmaker daar dan toch. Goed druk zetten leverde balverlies op van Twedo waarna René van der Laan werd aangespeeld. Op 30 meter van de goal en solerend (zit het in de familie?) kwam de rechterbuitenspeler naar binnen om na het passeren van 3 a 4 tegenstanders en met een bekeken schuiver ook keeper Manting het nakijken te geven . . . . 3-3. In de 76e minuut werd er door Westerwolde maar liefst vier keer gewisseld en kreeg Lars van Ravenhorst van teamgenoten, staf en supporters een welgemeend applaus. De speler verdiende deze (publieks)wissel i.v.m. zijn afscheid. Lars gaat terug naar Veelerveen en zal bij Westerwolde mede worden herinnerd als de trainer die met het 1e elftal promotie naar de 3e klasse afdwong. Na de verschillende omzettingen, ook bij Twedo, gingen beide teams vol overgave op zoek naar de winnende treffer. Bij het forceren van deze gaven beide teams ruimte weg en kwamen er nog kleine kansen voor zowel Twedo als Westerwolde. Gescoord werd er echter niet meer, mede door goed keeperswerk van Kruize en zo kon de goed leidende arbiter Beenker (nog maar vier jaar actief als scheidsrechter) na 94 minuten voetbal voor de laatste keer deze middag fluiten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer op karakter langs Heiligerlee

Alteveer heeft zondagmiddag laten zien over karakter te beschikken. Na een 0-2 achterstand tegen ...

Terug in de tijd: Loon naar werken voor Gieterveen

Gieterveen maakte een achterstand goed tegen PJC en promoveerde daardoor naar de 4e klasse.

Onstwedder Boys slaat Corenos van zich af

Onstwedder Boys heeft de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 2-0 gewonnen van Corenos. ...