Daniel Kroder: “Bareveld gaat fris en aanvallend voetbal laten zien.”

Interview met Daniel Kroder, die stiekem hoopt op een periode voor Bareveld.

Na vijf jaar in de 5e klasse gespeeld te hebben lukte het Bareveld afgelopen seizoen eindelijk weer eens om de stap naar de 4e klasse te maken. Een stap waar de club hard aan toe was volgens Daniel Kroder, die met zijn 28 doelpunten een groot aandeel had in het kampioenschap.

Doordat het Bareveld niet lukte om in de voorgaande jaren te promoveren koos de spits er zelf voor om het tussendoor nog ergens anders te proberen. De aanvaller was een jaar actief bij Veendam 1894, maar keerde al snel weer terug op het oude nest. “Ik werd 30 en dat is een leeftijd dat je nog net die stap kan maken. Met Bareveld misten we al jaren de zo gewilde promotie, dus deze kans kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Bij Veendam kwam ik in een team terecht met onder andere twee oud-profvoetballers (Angelo Cijntje en Marnix Kolder) en veel andere goede spelers. Ik heb in dat jaar zeker veel geleerd en ik ben daardoor ook een betere voetballer geworden. Ondanks enkele blessures kende ik een aardig seizoen met 16 goals en 7 assists.

Van korte duur

De overstap bleek echter van korte duur voor Kroder die genoot van het hoge niveau bij Veendam, maar toch de gezelligheid van een kleinere club mistte. “Daarnaast heeft Bareveld een jonge groep en geniet ik ervan om die gasten verder te helpen. Ook vind ik het spelen met een hechte groep vrienden op mijn leeftijd meer waard dan een paar klassen hoger voetballen.”

Kroder, die elk seizoen met regelmaat het net weet te vinden, bleef echter lang op zijn post zitten bij Bareveld voordat hij daadwerkelijk nog eens een keer een overstap ging maken. Wel was er vaak de interesse, maar om diverse redenen bleef de spits toch bij Bareveld spelen. “Jaarlijks was er wel interesse uit de regio, maar ik wilde dolgraag met Bareveld hogerop. Toen dat niet lukte en er een mogelijkheid kwam werd mijn dochter geboren en later ook mijn zoon. Doordat mijn vrouw ook nog eens wisselende diensten had kon ik niet altijd trainen. Ik wilde echter niet met de vraag wat als…blijven zitten, waardoor ik het op mijn dertigste alsnog heb geprobeerd.”

Van grote waarde

Met 28 doelpunten was de dertiger het afgelopen seizoen van grote waarde en over het kampioenschap kan Kroder dan ook duidelijk zijn. “Op basis van de eerste seizoenshelft is het zeker terecht, toen we goed en aanvallend voetbal lieten zien. De tweede seizoenshelft moest het meer op karakter gebeuren en werden wedstrijden echt over de streep getrokken. Persoonlijk had ik nog veel meer goals kunnen maken gezien ik voor de winterstop al negentien keer had gescoord. Gelukkig doen we het met zijn allen en de kracht van ons elftal is dat er meerdere spelers een doelpunt kunnen maken. Het werd nog even spannend na de nederlaag tegen concurrent Wedde, maar uiteindelijk konden we het karwei wel afmaken.”

Het kampioenschap en de promotie was iets waar de club lang naar snakte na vijf seizoenen in de 5e klasse gezeten te hebben. “Hier waren we heel erg aan toe. Nadat we degradeerden deden we elk jaar wel mee, maar steeds ging het mis. Dit jaar viel alles op zijn plek doordat we een goede mix hadden van jongens met veel beweging en snelheid in hun spel. De trainer heeft een eenheid van het geheel gemaakt en had maar één missie en dat was kampioen worden.”

Alles is mogelijk

De competitie-indeling is volgens Kroder een hele interessante met een mix van veel nieuwe en bekende ploegen. “Er zijn geen degradanten, maar wel een hoop promovendi. De ploegen die al in de 4e klasse zaten eindigden op de plekken vijf tot en met elf, dus ik verwacht dat alles mogelijk is.”

Een uitgesproken favoriet heeft de clubtopscorer dan ook niet, die stiekem hoopt op een prijsje voor zijn club. “Ik ken niet alle ploegen en ik verwacht dat alles dicht bij elkaar zit. Wij willen fris en aanvallend voetbal spelen en zo hoog mogelijk eindigen. Misschien pakken we dan stiekem een periode, maar met een plek in het linkerrijtje mogen we denk ik ook dik tevreden zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zware dobber voor Gasselternijveen tegen GKC

Met de wedstrijd tussen Gasselternijveen en GKC staat er in de eerste speelronde van ...

Martin Boer: “Westerwolde moet gaan voor de top 5!”

Interview met Martin Boer, die vindt dat Westerwolde open en onbevangen het seizoen in ...