Julian Wübbels: “Dit seizoen wel de titel pakken met SETA”

Julian Wübbels hoopt komend seizoen met SETA wel kampioen te worden.

In het zicht van de haven strandde het vlaggenschip van SETA in de race om promotie. Met een periodetitel op zak zag SETA met lede ogen toe hoe NWVV er met het kampioenschap vandoor ging. In de nacompetitie moesten de blauw–witten hun meerdere erkennen in Nagele. Derhalve volgt er nog een seizoen in de vijfde klasse. Wat Julian Wübbels betreft voorlopig de laatste.

“Ik heb zin in het nieuwe seizoen. Ik ga ervan uit dat we de titel pakken. De meeste teams kennen we al en ik denk dat SC Scheemda onze grootste concurrent is, steekt Wübbels van wal. “Onze kracht zit hem erin dat ons team een mooie mix is van oudere, ervaren jongens en jonge energieke spelers. We hebben er weer een aantal jongens als versterking bij gekregen en hebben hierdoor een brede selectie. We zijn elkaar allemaal nodig en op deze manier hebben we ook een mooie aanvulling op het tweede elftal.’’

Kind van SETA

De 23–jarige Wübbels speelde in de jeugd van VV Musselkanaal en maakte zo’n acht jaar geleden de overstap naar SETA. Op dat moment was hij het jongste lid van de vereniging. “Daar heb ik de bijnaam kind van SETA aan te danken. We zijn een kleine, warme vereniging. Bij SETA voetballen is iets wat je moet ervaren. Wanneer je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. We hebben dit jaar ook een damesteam, 35 plus elftal, kabouters en wat jeugd. Het sportpark en de kantine staan er netjes bij. Dit hebben we mede te danken aan de grote groep vrijwilligers die we hebben. Hopelijk kunnen we komend seizoen de stap naar de vierde klasse maken. Daar krijgen we iets meer ruimte om te voetballen en daar hebben we momenteel de juiste spelers voor.”

Enkelbandblessure

De vleugelspeler hoopt, na redelijk veel blessureleed, zoveel mogelijk minuten te maken. Tegelijkertijd beseft hij zich ook dat hij hiervoor aan de bak zal moeten. “Ik zie mezelf als twaalfde/dertiende man. Er is veel concurrentie binnen de selectie en ik kan niet elke week trainen door mijn werkzaamheden. Daarnaast ben ik nog steeds herstellend van mijn enkelbandblessure.”

Wübbels houdt van het spelletje en alles eromheen, maar kan slecht tegen zijn verlies. “Vorig seizoen hebben we onszelf tekort gedaan doordat we af en toe niet scherp genoeg waren. Dit heeft ons uiteindelijk de promotie gekost. Ik hoop dat we geleerd hebben van het afgelopen seizoen en komend seizoen onszelf kunnen belonen met het kampioenschap.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mauricio Plat kan meer dan keepen

Na het gesprek dat FC Kanaalstreek had met Mauricio Plat, de 19-jarige keeper van ...

Pechvogel Sander Zikken: “Voor dit seizoen was ik nooit geblesseerd!”

Sander Zikken zit in de hoek waar de klappen vallen. Waar de aanvaller van ...

Blik op 2L: Roy Feiken gaat Gruno pijn doen

Wie in de voetbalgeschiedenis duikt zou tot de conclusie kunnen komen dat het niet ...