Valthermond simpel langs Stadskanaal in Kanaalstreekderby

Valthermond had geen kind aan Stadskanaal en won met ruime cijfers. Een prima start voor Valthermond, een dramatische start voor Stadskanaal.

Foto Kees Rustenhoven, SC Stadskanaal-doelman Royce Geerlings haalt Valthermond-aanvaller Jordy Weggemans onreglementair onderuit met als gevolg een penalty.

Zondag stond de Kanaalstreekderby tussen Stadskanaal en Valthermond op het programma. Een wedstrijd die ieder seizoen toch wel voor enige spektakel zorgt. Hier was echter in deze wedstrijd geen enkele sprake. Valthermond boekte een simpele 0-4 overwinning op een tam Stadskanaal.

Valthermond domineerde vanaf de eerste minuut de wedstrijd en wist in de vierde minuut de bal in het net achter Stadskanaal-goalie Royce Geerlings te deponeren. Uit een vrije trap van Alwin Braakman wist Jordy Weggemans beheerst te scoren. Een goed begin van Valthermond dat constant druk bleef uitvoeren op de defensie van Stadskanaal.

Wedstrijd snel beslist

In de twintigste minuut was het weer raak. Thom Bakker wist een voorzet heel mooi aan te nemen en scoorde beheerst de 2-0. Een doelpunt uit het boekje. Ook na de 2-0 bleef Valthermond de bal rond spelen en kwam Stadskanaal er niet aan te pas. In de dertigste minuut wist Jordy Weggemans zich te ontdoen van de verdediging van Stadskanaal en ging alleen op Geerlings af. Deze kon alleen een doelpunt voorkomen door Weggemans onreglementair af te stoppen. De gegeven strafschop werd keurig ingeschoten door Erik Jan Veerbeek: 3-0 en tevens ruststand.

Machteloos Stadskanaal

Wie dacht dat Stadskanaal in de tweede helft nog zou aanzetten voor een beter resultaat kon dit snel overboord gooien. In de 53e minuut kwam Weggemans op rechts goed door en met een lage harde schuiver wist hij wederom Geerlings te passeren: 4-0. In het verdere verloop van de wedstrijd waren er nog meerdere kansen voor Milan Draaijer,  Weggemans en voor de ingevallen Yordi van der Laan en  Jorn Draaijer. Na de 4-0 was de wedstrijd ook gespeeld. Valthermond hoefde niet meer en Stadskanaal kon niet. Een overwinning die nog groter had kunnen uitvallen.

Voor Valthermond betekende het de tweede overwinning op rij, waardoor het een prima start van het seizoen kent. Stadskanaal daarentegen kent een dramatische start met twee forse nederlagen, nadat het vorige week al met 5-2 onderuit ging bij ASVB.

Foto’s Stoffer Bakker: SC Stadskanaal – Valthermond

Foto’s Kees Rustenhoven: SC Stadskanaal – Valthermond