Gieterveen wint van streekgenoot en ‘kampioenskandidaat’ SPW

Gieterveen won de derby van SPW en pakte daarmee de eerste overwinning van het seizoen.

Gieterveen won afgelopen zondag drie punten tegen ‘kampioenskandidaat’ en streekgenoot SPW. De mannen van Stadskanaal-Noord zijn vorig seizoen gedegradeerd vanuit de derde klasse en hadden ambitieuze plannen om zo snel mogelijk terug te keren op dat niveau. Met een punt tegen Bareveld in de eerste wedstrijd van het seizoen mocht dat een valse start genoemd worden. Tegenstander Gieterveen was het seizoen ook niet lekker begonnen, met nog geen enkele overwinning in dit seizoen en een forse nederlaag tegen THOS uit Beerta.

Op het veld waren de kampioensambitites van SPW maar zelden te zien. Met de 43-jarige Henk-Jan Kruit in de spits wachten de bezoekers geduldig af en lieten ze de thuisploeg het spel maken. Ook de Gieterveners kozen er niet voor om vol druk te zetten op de laatste linie, waardoor er met vlagen een afwachtende wedstrijd ontstond in de eerste helft.

SPW op voorsprong

De thuisploeg was wel de stabielere ploeg aan de bal en had op voorsprong moeten komen. Hospers stond vrij voor de goal, maar zijn halve volley mistte het doel volledig. Een schot van Wilte Nijhuis werd niet veel later geblokt door een verdediger van de Knoalsters. Aan de andere kant was het eerste gevaarlijke moment een goal voor de bezoekers. Uit een ingooi was het de fysiek sterke Westerhof die de bal verlengde op Kruit, die al vallend de bal langs Lugtenborg wist te schieten. Dit bleek in de eerste helft ook het enige wapenfeit van de bezoekers. Er waren wel momenten om er uit te komen, maar door slordigheden leidde dit zelden tot een goede kans. De thuisploeg kreeg nog wel een aantal kansen om de score gelijk te trekken, maar doelman Kip was erg scherp op een inzet van Ramcharan en Wilte Nijhuis had oog in oog met de keeper te veel tijd nodig.

Gieterveen op voorsprong

Na de thee kwamen de bezoekers al wel vrij snel terecht langszij. Een goede voorzet van rechtsback Mentink werd ingekopt door Ramcharan. Waar Kip met een goede reflex in eerste instantie de bal nog uit zijn doel hield, was het van der Veen die de bal met de borst over de lijn wist te werken. Ook in de periode daarna was de thuisploeg de bovenliggende partij, wat eindelijk resulteerde in de voorsprong. Deze keer gaf van der Veen de steekpass op Wilte Nijhuis, die nu knap aannam en de bal hard in de lange hoek schoot.

Gieterveen houdt stand

Hierop ging SPW langzamerhand steeds opportunistischer spelen, met in de slotfase enkel lange ballen op Kruit en zijn medevoorwaartsen. Dit leidde nog wel tot een schot op de bovenkant van de lat van Stefan Bolk, maar verder heersten Lugtenborg en zijn verdedigers in de lucht. Gieterveen kreeg zelfs de beste mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar invaller Bert Kupers(die in het veld kwam voor de ogenschijnlijk zwaar geblesseerde Hospers) faalde twee keer alleen voor doelman Kip.  In de allerlaatste seconde werd het toch nog bijna 2-2, maar een ultieme scrimmage werd van de lijn gehaald door Lars Caspers, waarna scheidsrechter Leuning affloot voor het eindsignaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond zet zichzelf steviger aan kop

Zonder zelf nou echt tot een wervelend optreden te komen, had Valthermond geen kind ...

Titan verslaat DSC ’65

Titan trad donderdagavond in Dalerveen aan tegen DSC’65 met een aantal mutaties in het ...

Stadskanaal wint belangrijk kelderduel van Noordster

Stadskanaal deed goede zaken met de overwinning op Noordster en nam daardoor afstand van ...