GKC wint moeizaam bij De Treffer ’16

GKC maakt een 3-0 achterstand goed en won uiteindelijk nog met 3-5 van De Treffer ’16.

Zondag 6 november stond de lastige uitwedstrijd bij De Treffer’16 op het programma voor VV GKC. De opdracht voor GKC was duidelijk, er moest gewonnen worden van de hekkensluiter uit klasse 5D. Dat gebeurde uiteindelijk in een rommelige wedstrijd die in 3-5 eindigde.

Slappe eerste helft GKC

Rumoerig, rommelig en moeizaam zijn de woorden die deze wedstrijd goed samenvatten. Op een kaal sportpark De Treffer, waar de wind overigens goed merkbaar was, keek GKC al snel tegen een achterstand aan. De net van een blessure teruggekeerde Van het Hof wilde een voorzet van De Treffer’16 wegwerken, maar op het slecht bespeelbare veld stuiterde de bal zo op dat de rechtsback van GKC heel ongelukkig de bal achter eigen doelman De Vries werkte. Degene die dacht dat deze tegentreffer de mannen van hoofdtrainer Sterken wakker zou schudden kwam bedrogen uit. GKC speelde een heel matige eerste helft: geen beleving, verwijten onderling en slordig in de eindpass en de afronding. Het vizier van de voorhoede stond deze eerste helft niet op scherp. Vlak voor rust liep GKC nog meer averij op, slordig balverlies werd door middel van een snelle counter afgestraft door De Treffer ‘16, 2-0.

Vlak na rust kwam GKC beter uit de kleedkamer en creëerde snel achter elkaar enkele kansen. Toch viel de goal aan de andere kant, in minuut 52 werd een counter van De Treffer’16 ingezet. De mislukte buitenspelval van GKC gaf de spits van de gastheren de kans om de 3-0 op het scorebord te zetten. GKC leek de bietenbrug op te gaan. Om dit te voorkomen moest hoofdtrainer Sterken ingrijpen, een aanvallende wissel was het logische gevolg. Hogenboom verliet het veld, voor hem in de plaats kwam de jonge Pit.

Remontada GKC

In minuut 60 werd Wieringh gevloerd in de vijandige zestienmeter, waardoor een strafschop volgde. Korthuis faalde niet en bracht de stand op 3-1. In minuut 70 mocht diezelfde Korthuis het nog een keer vanaf 11 meter proberen nadat ditmaal aanvoerder Schuiling naar de vlakte werd gewerkt in de vijandige zestienmeter.  Korthuis bleef koel en schoot ook zijn tweede strafschop binnen, 3-2. Hierdoor waren het geloof bij GKC en de spanning in de wedstrijd weer terug. GKC was de bovenliggende partij en voor De Treffer’16 was het alleen een kwestie van tegenhouden. Routinier Wieringh schoot in minuut 80 de gelijkmaker tegen de touwen, waardoor GKC nog tijd had om meer uit deze wedstrijd te halen. De wedstrijd werd onvriendelijker, van beide kanten werden er harde overtredingen gemaakt. Het spel lag deze wedstrijd sowieso vaak stil. Er waren veel blessurebehandelingen, de scheidsrechter liet weinig toe en elke mogelijkheid om tijd te pakken grepen de gastheren aan. De scheidsrechter kende in totaal vijftien (!) minuten blessuretijd toe. GKC wist vlak voor het ingaan van de blessuretijd nog op voorsprong te komen. Pit zette een dribbel in, werd nagetrapt maar besloot om door te gaan en frommelde de bal bij Kolp. Kolp wist de bal in de kruising te schieten waardoor de 3-4 een feit was. Grote ontlading was er bij de spelers en de fanatieke meegereisde aanhang van GKC. De uiteindelijke beslissing viel in blessuretijd toen Kolp de 3-5 nog wist te maken.

Samenvattend speelde GKC geen sterke wedstrijd, maar wist het wel de punten mee te nemen naar Gasselte. Volgende week komt huidige koploper VIOS op bezoek in Gasselte. Aanvang is 14:00 uur op sportpark Hoogte der Heide in Gasselte.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onthutsend Valthermond onderuit bij Helpman

“Wij hebben dit seizoen nog nooit op kunstgras verloren”, sprak Valthermond-voorzitter Henk Smid voor ...

Sellingen wint knap van Raptim

Sellingen boekte een knappe overwinning en deed daarmee ook nog eens uitstekende zaken.