SJS boekt knappe uitzege tegen Veenhuizen

SJS boekte een knappe uitzege op bezoek bij Veenhuizen.

SJS bewees zichzelf een uitstekende dienst door de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie, Veenhuizen, om te zetten in een dikverdiende overwinning. Het werd maar liefst 1-4 en daar viel niets op af te dingen. De tweede overwinning brengt SJS op de 8e plaats op de ranglijst van de brede middenmoot. En daarmee kunnen de Knoalsters zeker verder in deze sterke Drentse klasse.

Voorafgaand aan de wedstrijd had trainer Schaart genoeg kopzorgen, want de lijst met blessures en afwezigen blijft onverminderd lang. De Jonge, Kingma, Hommes, Tam, Breedveld, Kroese, Dekker en Boels (hij haakte in de warming-up af) waren om verschillende redenen niet bij. De basis elf bestond dus ook uit Bos, Raadsveld, Zuidema, Venema en Tolner; Rijkens, Timmer en Wientjes; Heidema, De Koe en Dos Santos. Op de bank begonnen Veldhuis, Springer en Oosting.

Prima opening SJS

Tegenstander Veenhuizen bleek in iedere seizoenen altijd een lastige tegenstander voor SJS, maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. De opening was echter voor de bezoekers, die met haar snelle aanvallers een doorn in het oog van de thuisploeg zou blijken. De eerste defensieve fout werd namelijk direct afgestraft door Heidema. De rappe aanvaller liet iedereen zijn hielen zien en schoot de bal onhoudbaar in het dak van het doel binnen, 0-1. Een heerlijke start voor SJS.

SJS liet Veenhuizen tot net over de middenlijn komen en zette vanuit daar collectief druk op de bal, waardoor de Veenhuizers maar moeilijk een gaatje wisten te vinden. De organisatie van de Knoalsters stond ook vanmiddag weer uitstekend. Het werd in het eerste kwartier nog mooier. Heidema ging er weer vandoor en werd onreglementair gestuit op 18 meter van het doel. Youngster Wientjes nestelde zich achter de bal en met een fraai schot verschalkte hij de doelman. De bal viel onderkant lat terug in het veld (maar was al over de lijn?) en Dos Santos was er als de kippen bij om de bal definitief over de doellijn te tikken, 0-2. Een goal van het collectief, want wie nou echt scoorde…

Onmachtig Veenhuizen

SJS liet Veenhuizen vervolgens het spel maken, maar de thuisploeg was deze middag onmachtig. SJS profiteerde op het half uur opnieuw van defensief geklungel en weer was het Heidema, die iedereen achter zich liet en de bal beheerst onder de doelman doorschoof, 0-3. Pas vlak daarna werd Veenhuizen een keertje gevaarlijk voor het Knoalster doel, maar de pas 17-jarige doelman Bos hoefde niet te vrezen. De bal vloog hoog over zijn doel. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was dan ook de gele kaart voor linksback Tolner. Hij vergreep zich aan zijn tegenstander en kreeg terecht de gele prent getoond door de goed leidende Beenker. De ruststand was derhalve zeer comfortabel voor SJS. Veenhuizen had genoeg te bespreken in de kleedkamer.

De tweede helft zou dan de Veenhuizer storm wel komen, was ieders gedachte. Maar dat bleek een utopie. Toch had het heel anders kunnen lopen, want SJS had geluk dat Tolner niet snel na rust met zijn tweede gele mocht inrukken. Zijn directe tegenstander was hem opnieuw te snel af, maar Tolner hield klaarblijkelijk net niet lang genoeg vast en scheidsrechter Beenker kende enige coulance, zodat de jonge verdediger mocht blijven staan.

Gespeelde wedstrijd

De toeschouwers keken vervolgens naar een gespeelde wedstrijd, want SJS hoefde niet meer en Veenhuizen lukte het gewoonweg niet gevaarlijk te worden. En dat is een compliment aan het collectief van SJS, want er werd niet of nauwelijks iets weggegeven. Heidema werd na 60 minuten bedankt voor bewezen diensten. In zijn plaats kwam Veldhuis om het verdedigende blok op het middenveld te versterken. Raadsveld ontving een terechte gele kaart, want hij haalde vakkundig een ogenschijnlijke counter eruit en ook de moegestreden De Koe werd gewisseld voor Oosting. Springer, ook niet geheel fit, bleef uiteindelijk op de bank. Heel SJS veerde toch nog een keertje op, want in de 80e minuut bediende de sterk spelende Timmer Rijkens, die de diepte was ingedoken. Met een droge knal tekende Rijkens voor zijn 50e competitietreffer en de 0-4 tussenstand. Toch mocht Veenhuizen nog een eretreffer aantekenen. Na een duwtje in de rug door Raadsveld wees scheidsrechter Beenker resoluut naar de stip. Vanaf 11 meter faalde Sjoerd Giezen niet en met een Panenka-achtige bal viel de 1-4 te noteren. Jammer voor de Knoalster defensie dat weer stond als een huis.

Vlak daarna floot scheidsrechter Beenker de wedstrijd definitief naar de geschiedenis en gingen er een aantal spelers heel snel douchen om nog even te kunnen genieten van de fijne bieren in de brouwerij Maallust. Deze zullen dan ook uitstekend hebben gesmaakt met een mooie overwinning op zak. Vervolgens was het feest in de bus met de conclusie dat SJS uitstekend meedoet in de 3e klasse zaterdag!

Volgende week wacht op dinsdag eerst de volgende bekerronde, uit tegen zondag derdeklasser Engelbert. De wedstrijd begint om 20.00 uur tegen de huidige nummer twee. Op zaterdag reist SJS af naar de huidige nummer twee, FC Klazienaveen, dat verloor van DKB (3-1).

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen verslaat Stadskanaal met minimaal verschil in Kanaalstreekderby

Nieuw Buinen deed uitstekende zaken met de winst in de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal.

Westerwolde niet opgewassen tegen strijdend CEC

Westerwolde leed tegen CEC alweer de vierde nederlaag op rij en ziet het seizoen ...