Valthermond spekkoper na ruime zege in burenderby tegen HOVC

Valthermond bleek een maatje te groot voor HOVC en deed goede zaken in de zondag 2e klasse K.

Foto Rianne van der Laan, Erik-Jan Veerbeek was met een hattrick de man van de wedstrijd aan Valthermond-zijde.

Valthermond heeft zich uitstekend herpakt van de nederlaag tegen Noordster door buurman HOVC met 5-0 te verslaan. De Mondkers gingen vorige week zondag nog verrassend onderuit tegen hekkensluiter Noordster, maar lieten zich deze zondagmiddag niet verrassen. Doordat de concurrentie ook nog eens punten liet liggen werd het een uitstekende zondag voor Valthermond.

Het was de tweede ontmoeting alweer dit seizoen tussen Valthermond en HOVC, die elkaar ook in de groepsfase van de beker troffen. Destijds bleek Valthermond ook al een maatje te groot en won het met 2-6. Ook deze middag was het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen goed te zien.

Erik-Jan Veerbeek-Show

Dat kwam na een dik kwartier spelen tot uiting in de openingstreffer van Milan Draijer. Vervolgens was het tijd voor de Erik-Jan Veerbeek-show die de thuisploeg bij de hand nam. De clubtopscorer verdubbelde voor rust nog de voorsprong, waardoor de thuisploeg met een comfortabele 2-0 voorsprong aan de thee ging.

Na rust gooide diezelfde Veerbeek de wedstrijd al snel in het slot. Na een dik uur spelen gaf het scorebord in Valthermond al 4-0 aan. De aanvaller was verantwoordelijk voor beide goals en scoorde daarmee alweer zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. Valthermond geloofde het vervolgens wel en HOVC was niet bij machte om de thuisploeg nog een tegendoelpunt te bezorgen. In de slotminuten gaf Thom Bakker de zege voor Valthermond nog wat meer glans en bepaalde hij de eindstand op 5-0.

Na afloop van het laatste fluitsignaal bleken concurrenten Helpman en Sellingen gelijkgespeeld te hebben en ging een andere concurrent Forward met 0-2 onderuit tegen WKE ’16. Valthermond liep daardoor uit naar een voorsprong van vijf punten op nummer twee Helpman, dat echter wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. HOVC staat op een negende plek met tien punten uit acht duels.

Foto’s Rianne van der Laan: Valthermond – HOVC

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer verlaat laatste plaats na winst op Harkstede

Door een 0-2 overwinning op Harkstede heeft Alteveer de laatste plaats overgedragen aan Pekelder ...

Borger legt NWVV over de knie

Na een ruime overwinning op Kanaalstreek-genoot NWVV houdt Borger zicht op de top van ...

Alteveer wint eenvoudig van Drieborg

Alteveer boekte opnieuw een zege en blijft zodoende bovenin meedoen in de zondag 5e ...