Onstwedder Boys loopt tegen nederlaag aan

Onstwedder Boys leed tegen RWF de tweede nederlaag van het seizoen.

In Friesepalen heeft Onstwedder Boys de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Tegen RWF werd het 4-2 voor de thuisclub. Bij rust leidde de ploeg uit Friesland met 2-1. De ploeg uit Onstwedde blijft wel bovenin meedraaien. Concurrent Fit Boys verloor verrassend van Mussel en koploper FC Assen was vrij.

Voor de tweede keer dit seizoen was kunstgras de ondergrond en opnieuw werd er op kunstgras verloren. Ploegen die gewend zijn om op deze ondergrond te spelen zijn in het voordeel, zo bleek ook deze middag. Onstwedder Boys speelde in de uitshirts van de tegenstander, omdat men vergeten was de eigen shirts mee te nemen. Bij Onstwedder Boys ontbrak deze middag Marcel Paans vanwege een blessure.

Na twintig minuten spelen komt Onstwedder Boys nog wel op voorsprong. Anne Wilzing wordt aangespeeld door Harm Visser en maakt de 0-1. Tien minuten later staat het al weer 2-1. Eerst scoort RWF via een schot van Abe Spinder dat van richting wordt veranderd en even later verdwijnt ook een afstandsschot van Mike Jansma in  het doel van de Boys. Zo wordt met een 2-1 stand de rust bereikt.