SJS speelt met hekkensluiter Scheemda

SJSNa vier wedstrijden zonder overwinning was het afgelopen zaterdag weer raak voor SJS. In een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SC Scheemda was sprake van een eenzijdige wedstrijd, die de thuisploeg uit omzette in een ruime overwinning: 4-0. SC Scheemda leek vooral te zijn gekomen om zolang mogelijk in de wedstrijd te blijven en alle hoop leek daarbij gevestigd op een treffer om de wedstrijd daarna ten koste van alles over de streep te trekken. Hoewel de geelhemden erg hard werkten was het duidelijk dat SJS de betere ploeg was.

Gebroeders Sieders
Het baltempo lag overigens aan de lage kant en de ploeg van trainer Piebes was bij vlagen ook slordig. Vooral als het ging om de voorzet van de zijkanten werd hier bijzonder weinig mee gedaan. Het was vooral dreigend, maar zelden gevaarlijk voor de Scheemders. In het eerste half uur kon Scheemda wellicht nog wel de grootste mogelijkheid laten noteren. Een voorzet van Patrick Koers werd door Tom Knollema hoog over geschoten. Het eerste half uur was net verstreken toen SJS op voorsprong. Een corner van Gerben Sieders werd binnen geknikt door broer Arno Sieders. Echter, de vreugde van het doelpunt maakte snel plaats voor grote schrik.

Gerben Sieders scoorde en gaf een assist...
Gerben Sieders scoorde en gaf een assist…

Rob Groenewold
De meerdere malen door zware knieblessures geteisterde Rob Groenewold ging kermend van de pijn naar de grond. Op het moment zelf leek het allesbehalve goed, maar achteraf lijkt de schade redelijk mee te vallen. Het was wel einde wedstrijd voor Groenewold: hij werd vervangen door Anne Sybesma. Een overtreding op de invaller mondde uit in de verdubbeling van de marge. Richard Veldhuis promoveerde een vrije bal op magistrale wijze door deze over de muur in de kruising te deponeren. Naast de goals waren er kansen voor Johan van Klinken en Kay Rijkens, maar de pogingen verdwenen naast het doel. Beide ploegen zochten met een 2 – 0 tussenstand de kleedkamer op.

Clubtopscorer Breedveld
Het spelbeeld zou niet veranderen na de hervatting. Toch had SJS de zaken was strakker in handen en werden er meer kansen gecreëerd. De omschakeling van Scheemda werd over het algemeen in een vroeg stadium onderbroken en zelf werden er kansen gecreëerd via Van Klinken, Ronald Zuidema en Roy Breedveld. Ongeveer twintig minuten voor tijd besliste SJS de wedstrijd. Een vermeende overtreding van Bas Steenhuis op Roy Breedveld werd bestraft met een strafschop. De topscorer van SJS legde de bal zelf op elf meter en stuurde doelman Marcel Lambeck de verkeerde hoek in.

Christian Apperlo snelt langs een tegenstander...
Christian Apperlo snelt langs een tegenstander…

Christian Apperlo
Toen de blauwhemden ook de vierde treffer maakten was het helemaal gespeeld in Stadskanaal. Anne Sybesma stuurde Gerben Sieders met een uitstekende pass weg. De bal viel tussen doelman en verdediging van Scheemda in en Sieders rondde fraai af met een mooie lob. In de laatste minuten kregen SJS en Scheemda beiden nog een kans. Brian Drewel nam iets teveel tijd en kon zodoende worden gestuit voordat hij Marthyn van der Zande op de proef kon stellen. Het laatste wapenfeit van SJS was een kans voor Christian Apperlo, die met een ‘Messiaanse’ steekbal van Sybesma alleen voor de keeper werd gezet. Zijn harde inzet vloog over de lat. Het bleef bij 4-0 en SJS kon eindelijk weer een zege bijschrijven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like