Borger wint van DKB bij seizoenshervatting

Borger hervatte de competitie in barre omstandigheden met een 3-1 overwinning op DKB.

Harde wind, waterkou en heel veel regen. Er zijn jaren geweest dat dit tot een zekere afgelasting zou hebben geleid op sportpark De Drift in Borger. Afgelopen zaterdag werden vriend en vijand echter verrast toen op zaterdagochtend het bericht naar buiten kwam dat het veld was goedgekeurd. Het duel tussen Borger en DKB uit de Krim ging door. De vraag wie hiermee een plezier werd gedaan is gerechtvaardigd. Voor de toeschouwers was het vooral afzien. Borger-trainer  Arne Joling had er achteraf maling aan. Zijn ploeg won immers en deed goede zaken op de ranglijst. Joling was terecht in zijn nopjes, al gaf de oefenmeester ook aan respect te hebben voor het toch in behoorlijke getale opgekomen publiek: “Geweldig dat onze supporters er waren, ik ben blij dat we ze niet teleurgesteld hebben.”

Beste kansen voor Borger

De Borgerder oefenmeester had wat het laatste betreft zeker gelijk. Vanaf de eerste minuut had zijn ploeg de controle. Topscorer Hendrik Gustin opende al snel de score. De gasten hadden in de daaropvolgende minuten weliswaar het optisch overwicht in de jacht op de gelijkmaker, maar tot grote kansen kwam het niet. Die mogelijkheden kreeg Borger wel. Luuk Kenter en Floris Hiddink hadden de 2-0 op de slof, maar faalden oog in oog met DKB-goalie Ryan van der Wetering. Na 34 minuten voetballen liet Berny Renker aan de andere kant zien hoe je een spaarzame kans wel afmaakt. De gelijkmaker was een feit en werd twee minuten later gevolgd door opnieuw twee hachelijke momenten voor de goal van Borger. Gelukkig voor de groenhemden stonden paal en de vingertoppen van Edwin Haandrikman een nieuwe tegentreffer in de weg. Na eerst een gemiste kans voor Gustin, na een heerlijke pass van Hiddink, aan de andere kant, wist Borger voor rust nog wel een keer het net te vinden. Aanvoerder Matthijs Brink profiteerde na een corner van matig ingrijpen van Van der Wetering. Ruststand: 2-1.

Wereldgoal Bob Westerdijk

Terwijl zelfs de beste stormparaplu’s langs de lijn één voor één sneuvelden hield de thuisploeg ook in het tweede bedrijf de controle over de wedstrijd. Ook nu drong DKB bij vlagen wel aan, maar kwam de ploeg van trainer Jan Otto Benjamins moeilijk tot serieuze kansen. Ook de thuisploeg creëerde niet bijzonder veel. Kenter en Gustin kwamen nog wel dichtbij, maar wisten niet overtuigend genoeg af te ronden. Bob Westerdijk deed dat wel. En hoe! De boomlange invaller krulde het leder van grote afstand op magistrale wijze in de verre bovenhoek. Een wereldgoal! Uiteindelijk ook een beslissend doelpunt. De wedstrijd was hiermee gespeeld en beide ploegen kwamen nadien, ondanks over en weer nog wat mogelijkheden, ook niet meer tot scoren. Eindstand: 3-1.

Grijns van oor tot oor

De vraag wie je een plezier doet met voetballen onder deze omstandigheden kon zo ook beantwoord worden. De winnende trainer had namelijk totaal geen klachten. Met een grijns van oor tot oor verliet Joling het veld. Niet zonder reden ook, zijn ploeg creëerde met deze overwinning wat lucht ten opzichte van de staartploegen en mag zelfs voorzichtig omhoog kijken. Al kan het tij in deze competitie ook zo maar weer keren. Volgende week ontvangt Borger ijs en weder dienende hoogvlieger Klazienaveen, dat deze zaterdag met 0-5 over HSC heen walste. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mussel zet ook FC Assen opzij

Mussel deed uitstekende zaken door zelf te winnen terwijl concurrent VCG verloor.

Borger sluit 2015 af met overwinning

Borger heeft goede zaken gedaan door het inhaalduel tegen SVN’69 met 3-1 te winnen. ...

Goede gevoel SJS niet omgezet in resultaten

Iedere week zorgt een blik op de ranglijst voor grotere zorgen bij SJS. Inmiddels ...