Borger blijft in de race voor promotie

BorgerNa de thuisnederlaag tegen Waskemeer moest Borger afgelopen zaterdag de draad weer oppakken in en tegen het laag geklasseerde Sleen. Borger moest winnen om rechtstreekse promotie naar de derde klasse in eigen hand te houden. Sleen speelt eigenlijk nog voor spek en bonen, omdat het eerste zaterdagteam van de roodwitten na het huidige seizoen opgeheven wordt. Het leverde een wedstrijd op waarin Borger slordig speelde, wel domineerde, maar lange tijd vergat de trekker definitief over te halen. Met name nadat Sleen na een uur voetballen terugkwam tot 1-2 werd het nog even billen knijpen voor de formatie van hoofdtrainer Arne Joling. Gelukkig voor hem gaf het kwaliteitsverschil uiteindelijk toch de doorslag. Borger deed wat het moest doen en liep uit naar een 1-4 overwinning.

Gehoorschade
Wie zichzelf in de gang voor de kleedkamers in Sleen verstaanbaar wilde maken moest uit de buurt van de kleedkamer van Borger blijven. Daar zweepten de Borgernaren zichzelf op met stampende housemuziek op volumestandje ‘gehoorschade’. Hoofdschuddend hoorden de oudere vrijwilligers van de thuisclub het aan! “Dat vindt de jeugd mooi, jong”, zeiden ze tegen elkaar. Waarna ze snel doorliepen naar het hoofdveld, alwaar de crème de la crème van de geheime-zender-wereld uit de luidsprekers schalde. Het hoofdschudden werd zichtbaar omgeruild door tevreden mee neuriën. Een prachtig contrast!

SvB

Gezapig
Of het aan de stampende muziek heeft gelegen of aan de naar verluid pittige trainingen in de voorafgaande week zullen we nooit weten, maar Borger begon fel aan het duel. Het probeerde de tegenstander vroeg vast te zetten om de wedstrijd snel te kunnen beslissen. Eenmaal in balbezit was de ploeg echter vaak te slordig. Toch kwamen de groenwitten na zestien minuten voetballen op voorsprong. Doelpuntenmaker was Ronald Bulthuis. Deze opsteker was geen voorbode tot hoogstaand voetbal. Slechts bij vlagen zag het publiek de klasse van een voorname promotie kandidaat. Te vaak werd er, tot frustratie van het meegereisde publiek en de eigen ploeggenoten, balverlies geleden. Omdat het Sleen aan de klasse ontbrak om het de Borgernaren echt lastig te maken werd het een gezapig duel. Tot vreugde van de gasten werd de gezapigheid nog wel onderbroken door Niek Scheltinga. De Borgerse nummer tien pegelde kiezelhard de 0-2 binnen. Dit was na 45 minuten ook de ruststand.

Spelten beslissend
Ook in de tweede helft bleef het moeizaam gaan voor de uitploeg. Natuurlijks was er de relatief veilige 0-2 voorsprong, maar van relaxt achterover hangen was geen sprake bij trainer Joling en zijn staf. Zeker niet nadat Sleen na een uur spelen via Jaldert Hordijk op 1-2 was gekomen. In de daaropvolgende tien minuten was het echt billenknijpen in en rond de Borgerder dug-out. Zoals vaker dit seizoen was Jeffrey Spelten de man die aan alle onzekerheid een eind maakte. In de zeventigste minuut peerde hij de 1-3 binnen en twaalf minuten later bekroonde hij een schitterende aanval met de 1-4. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Drie finales
Borger deed dus wat het moest doen, winnen! Dat deden de concurrenten Elim, Hoogeveen en Willemsoord ook. Het kampioenschap lijkt voor Borger niet meer haalbaar, daar zal Elim vermoedelijk mee aan de haal gaan. In de strijd om de tweede plek heeft het echter nog alles in eigen hand. Er volgen nog drie finales! Worden deze alle drie gewonnen, dan is promotie een feit!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like