Overzicht zondag 2e klasse K: Valthermond schuift Musselkanaal opzij

Valthermond won de Kanaalstreekderby van Musselkanaal en blijft koploper.

Foto Kees Rustenhoven, voormalig Valthermond-speler Demy te Velde ging met zijn huidige ploeg Musselkanaal onderuit bij de koploper van 2K.

Valthermond – Musselkanaal: 2-0

Valthermond is goed uit de winterstop gekomen. De Mondkers wonnen thuis de Kanaalstreekderby van Musselkanaal met 2-0. Mark van de Berg zette Valthermond op een 1-0 voorsprong, waarna Yordi van der Laan diep in de tweede helft de bevrijdende 2-0 binnen knikte uit een vrije trap. Valthermond is koploper in de zondag tweede klasse K met 23 punten uit tien wedstrijden. WKE ’16 verzamelde er ook 23, maar speelde al twee wedstrijden meer. Ook Forward heeft al twee wedstrijden meer en tevens een punt minder.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Musselkanaal

ASVB – Peize: 2-0

Onderin deed ASVB goede zaken met een 2-0 overwinning op middenmoter Peize. Grote man aan de kant van de thuisploeg was Roy ter Veer. De aanvaller nam beide doelpunten voor zijn rekening. Door de zege is het gat naar rode lantaarndrager Noordster vergroot naar acht punten en staat men bovendien nog maar een punt achter Stadskanaal en twee achter HOVC. Bovendien hebben de Blijhammers nog maar liefst drie wedstrijden in te halen.

Annen – WKE ’16: 0-1

Annen moet voorlopig de blik weer naar beneden richten. In een spannende wedstrijd stond het lang 0-0, maar vlak voor tijd beslisten de Emmenaren toch het treffen. Harold Wolters kroonde zich tot matchwinner, waardoor WKE bovenin mee blijft draaien in 2K. Annen staat op een achtste plaats, maar heeft slechts drie punten voorsprong op nummer voorlaatst ASVB.

Noordster – Forward: 0-1

Noordster lijkt op een volgende degradatie af te stevenen. De thuisploeg verloor nipt van het hoger geklasseerde Forward, dat pas diep in de tweede helft toesloeg via Max van Schaik. Met drie punten uit 11 wedstrijden lijkt het een moeilijk verhaal te gaan worden voor Noordster. Het verschil naar nummer twaalf ASVB is al acht punten.

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

JVV geeft voorsprong uit handen tegen Valther Boys

JVV leek op weg naar de winst tegen Valther Boys, maar gaf de voorsprong ...

Stadskanaal zegeviert ook in tweede oefenwedstrijd

Stadskanaal won ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen, Be Quick zaterdag werd nipt ...

Onstwedder Boys kan het tij nog niet keren

Onstwedder Boys speelde zaterdagmiddag een belangrijke wedstrijd tegen Veenhuizen. Dit bood kansen,m want de ...