Afgetekende overwinning Borger op HSC

Borger boekte een ruime thuiszege op HSC.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-aanvallers Gijs Roda en Luuk Kenter stuiten op de HSC-doelman.

Na de smadelijke nederlaag een week eerder bij SJS (4-1) kon Borger afgelopen zaterdag op zoek gaan naar eerherstel. Dit moest op eigen veld gebeuren tegen HSC. Op voorhand geen gemakkelijke opgave. De Sappemeerders doen het goed dit seizoen en vonden zichzelf terug op de vijfde plek. Op slechts drie verliespuntjes van de top 3. Borger stond twee plaatsen lager. Wat echter voor Borger sprak waren de thuisstatistieken. Slechts koploper ZZVV wist te winnen in de Hunebedhoofdstad. Voor alle anderen bleek De Drift tot nog toe een onneembare vesting. Een hersenkraker dus voor de TOTO-spelers.

Minuut stilte

Borger speelde deze dag met rouwbanden en voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden. Dit ter nagedachtenis aan de eerder in de week onverwachts overleden Kasper Smit. De oud-hoofdsponsor van de zondagtak en huidige jeugdsponsor is erg belangrijk geweest voor de vereniging.

Tegen de verhouding in

In het eerste kwartier pakten de gasten duidelijk het initiatief. De thuisploeg werd ver teruggedrongen op eigen helft en kwamen er voetballend gezien eigenlijk helemaal niet aan te pas. Het was aan Bas Kaspers te danken dat de 0-1 niet viel. Hij snoepte net op tijd de bal van voeten van een tegenstander, die op dat moment al oog in oog met doelman Edwin Haandrikman stond. Vanuit het niets kwam Borger in de 17e minuut op 1-0. Een typische Hendrik Gustin goal! De flankenflitser werd in de diepte gelanceerd, kapte op snelheid een tegenstander uit en rondde bekwaam in de korte hoek af. Een dikke minuut later lag de bal na een overtreding op Gijs Roda op de stip. Gustin mocht het buitenkansje verzilveren en maakte geen fout. Behoorlijk tegen de verhouding in, maar de comfortabele voorsprong was voor de groenhemden wel een feit. Het zorgde voor de nodige frustratie bij enkele HSC-spelers, die daarmee zichzelf en het eigen team tekort deden. Van het toch zeker niet slechte Sappemeerse spel uit het eerste kwartier was niets meer over. Er ontstond een status quo, waarin Borger het eigenlijk wel goed vond. Vijf minuten voor rust was het toch nog een keer raak. De kopsterke Tim Edens bracht de bal uit een corner met het hoofd weer voor de goal, waar het voor de voeten van Gijs Roda belandde. Laatstgenoemde wist er wel raad mee. Hard en secuur deed hij het net bollen. Ruststand: 3-0.

HSC geknakt

De thuisploeg kwam het beste uit de kleedkamer. Met name Levi v/d Span floreerde in de beginfase met prachtige steekballen. Floris Hiddink had in vijf minuten tijd drie keer kunnen scoren, hij slaagde er niet in. Ook Luuk Kenter mocht een keer alleen op het vijandelijke doel afgaan. Ook zijn inzet rolde net langs de verkeerde kant van de paal. HSC overkwam tussendoor aan de andere kant nog een keer hetzelfde. Als de anderen het niet doen, dan staat Gustin zoals zo vaak dit seizoen op. De Borgerder topscorer wurmde zich langs een tegenstander en schoot vervolgens zijn derde van de middag binnen. Hij maakte hiermee de rest van de wedstrijd definitief een formaliteit. HSC was geknakt en Borger hoefde niet meer. Er konden nog wel een paar kansjes genoteerd worden, maar deze brachten geen verandering meer in de 4-0 eindstand.

Tiende seizoen

Opnieuw een mooie thuisoverwinning voor de mannen van hoofdtrainer Arne Joling, die een dag eerder overigens via Facebook bekendmaakte dat hij volgend seizoen zijn tiende (!) seizoen als hoofdtrainer van zijn club ingaat. De eerste helft verliep het scoreverloop bijzonder gunstig, waardoor de angel er bij HSC wel uit werd gehaald. De tweede helft was Borger heer en meester. De defensie heerste in de duels. Enig puntje van kritiek: voorin had er nog wel eentje meer in gemogen. Joling zal om dit laatste niet gemaald hebben. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen koploper ZZVV. Een mooie gelegenheid om ook eens een uitoverwinning binnen te slepen?

Opstelling Borger: Edwin Haandrikman, Sam van Dijk, Matthijs Brink, Tim Edens, Bas Kaspers (81. Robert-Jan Oving), Tim Speelman (81. Ronald Venema), Levi v/d Span, Floris Hiddink (59. Dylan Berghuis), Hendrik Gustin (70. Ruben de Valk), Gijs Roda (70. Bob Westerdijk) en Luuk Kenter.

Foto’s Alle Oldenbeuving: SV Borger – HSC