Overzicht zaterdag 5e klasse F: Top-3 maakt geen fout

Het blijft spannend bovenin de zaterdag 5e klasse F. De top-3 maakte geen fouten.

Foto Harold Woortman, SETA versloeg BATO met ruime cijfers.

SC Scheemda – Oldambtster Boys: 9-0

Van de top drie had Scheemda op papier de makkelijkste uitdaging met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Oldambtster Boys. De vraag was dan ook eigenlijk niet of Scheemda zou gaan winnen, maar eerder met hoeveel. Werd de eerste ontmoeting al met 1-10 gewonnen, daar raakte het zaterdag net niet tot de dubbele cijfers. Uiteindelijk stokte de teller bij 9-0. Met drie treffers had topschutter Danny Blaauw het grootste aandeel in de overwinning. Zijn seizoenstotaal kwam daarmee op 24. Ook Marvin Ab noteerde een hattrick, terwijl ook Tom Knollema, Dominiek Steeman en Niek Smit scoorden voor Scheemda. Door de monsterzege is Scheemda nu weer koploper op basis van een iets beter doelsaldo dan SETA.

SETA – BATO: 6-3

Ook SETA beleefde zaterdag een doelpuntrijke overwinning en was na negentig minuten spelen met 6-3 te sterk voor BATO. De basis voor de overwinning werd al in de eerste helft gelegd via doelpunten van Jos de Boer, Robin van der Dries en Denny Feiken. In de tweede helft hielden de ploegen elkaar qua score in evenwicht. Roy Feiken, Noah Schuur en nogmaals De Boer namen de treffers van SETA voor hun rekening. Voor de Winschoters was Robbert Wester tweemaal trefzeker, Niels van Delden maakte de derde treffer voor BATO.

Foto’s Harold Woortman: SETA – BATO

Meeden – VVS Oostwold: 2-4

VVS Oostwold had op papier een lastige tegenstander in Meeden, dat bij een zege op een punt van VVS had kunnen komen. Dat gebeurde echter niet. VVS sloeg de aanval af en blijft daardoor in het spoor van de twee koplopers. Sander Dijkstra opende de score voor de gasten, waarna Dennis Nagel de 1-1 op het scorebord zette. In de tweede helft liep VVS uiteindelijk uit naar een ruime overwinning via Remco de Klijne, René Dijksterhuis en Thijs Boer. Joey Kor deed nog wat terug voor Meeden.

Westerlee – ZNC: 2-4

In het duel der middenmoters bleek ZNC over negentig minuten de sterkste met 2-4. Martin Edens en Niek Leeuwerik scoorden namens de thuisploeg.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten verliest van Erica

Gieten nam een voorsprong, maar kon die niet vasthouden en zag Erica winnen.

Gieten verslaat Siddeburen

Gieten won in een doelpuntrijke wedstrijd van Siddeburen.

Borger snakt naar de winterstop

De malaise bij Borger duurt maar voort, want het gaat nog steeds niet zoals ...