GKC boekt historische overwinning in en op Witteveen

GKC boekte een historische overwinning op Witteveense Boys ’87.

Het kunstgrasveld in Witteveen, het blijkt al meerdere jaren een plaag te zijn voor de mannen uit Gasselte. In competitieverband wist het eerste elftal er nog nooit te winnen, daar kwam zondag 12 februari 2023 verandering in. De geelhemden konden na 90 minuten voetballen met drie punten huiswaarts keren.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gasten deze middag op voorsprong. Een goede loopactie in de diepte van Korthuis werd beloond met een goed pass van Van der Weide, vervolgens werkte Korthuis de bal achter de goalie van Witteveen. Deze goal viel al in minuut acht van de wedstrijd. Niet alleen de eerste goal van de wedstrijd viel snel, ook de eerste gele kaart werd al vroeg getoond. Aanhoudend commentaar op de leiding leverde Weishaupt in minuut twaalf al een gele kaart op. Slechts drie minuten later kreeg ook Korthuis de gele prent van de leidsman te zien. De scheidsrechter deze middag had enkele dubieuze beslissingen, die niet in het voordeel uitpakten voor de mannen uit Gasselte.

Sterk keepende De Vries

Een vroege goal, een vroege gele kaart, maar ook een vroege wissel in deze wedstrijd. In minuut 24 moest de geblesseerd geraakte Korthuis het veld verlaten. Van der Helm was zijn vervanger. GKC had de eerste helft de betere kansen, de rappe Weishaupt werd meerdere keren bediend door zijn ploeggenoten, maar wist het net in het eerste half uur niet te vinden. Na een hand vol kansen voor GKC wist ook Witteveen enige dreiging richting de goal van GKC uit te oefenen. Met name vanuit corners wist Witteveen gevaar te stichtten voor het doel van doelman De Vries. De fantastisch spelende De Vries bleek deze middag een echte sta-in-de-weg voor de gastheren. Met enkele prachtreddingen wist de goalie zijn doel schoon te houden. In minuut 34 wist Weishaupt de score te verdubbelen. Een verdediger van Witteveen probeerde de inzet van Weishaupt nog met de hand te keren, maar de inzet van Weishaupt was dusdanig hard dat de bal alsnog in het doel verdween, 0-2.

GKC houdt stand

In de rust bleef Lubbers achter in de kleedkamer, Nieuwenhave verving hem. Dat Witteveen meer grip op de wedstrijd wilde krijgen was duidelijk, het ging hoger druk zetten dan in het eerste bedrijf. GKC probeerde ondanks de hogere druk toch op te bouwen, dit ging niet geheel vlekkeloos. Compliment voor de intentie van de geelhemden, de uitvoering kan alleen nog beter. De tweede helft kwam GKC meer onder druk te staan en werd verder teruggedrongen., het was Van het Hof die in minuut 61 aan de noodrem moest trekken. Deze actie kostte ook hem een gele kaart. In minuut 65 verliet Niemeijer het veld, voor hem in de plaats kwam de jonge aanvaller Bos. Nieuwe energie om te proberen zoveel mogelijk druk op Witteveen te houden, zodat Witteveen zo min mogelijk lange ballen kan ‘pompen’. Witteveen leek de spanning in de wedstrijd terug te gaan brengen, de spits van Witteveen werd weggestuurd en leek door de verdediging van GKC heen te zijn en alleen op keeper De Vries af te kunnen. Deze mogelijkheid werd door Hogenboom in de kiem gesmoord, met een uiterste inspanning wist hij door middel van een goed getimede sliding op de bal wist hij de spits van Witteveen van een schietkans af te houden. Het spel werd wat onvriendelijker, daar de scheidsrechter veel toe liet. Op den duur liep dit even uit de hand en ontstond er een opstootje tussen beide aanvoerders, de leidsman besloot dit op te lossen door beide aanvoerders een gele kaart te tonen. Gedurende de laatste minuten wist GKC het hoofd koel te houden en wist het relatief makkelijk overeind te blijven.

Door deze 0-2 overwinning kan GKC omhoog blijven kijken in het klassement. Nu volgen er twee vrije zondagen voor GKC. Op 5 maart wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen het verrassend goed presterende JVV. Tussen de twee vrije dagen in speelt GKC 1 nog wel twee oefenwedstrijden. Op donderdag 16 februari een derby tegen Gasselternijveen om vervolgens een week later tegen Gieten O21 aan te treden.

Opstelling VV GKC: De Vries, Van het Hof, Van der Weide, Hogenboom, Lubbers (46. Nieuwenhave), Schuiling (C), Pit, Korthuis (24. Van der Helm), Weishaupt, Niemeijer (65. Bos), Kolp

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hardwerkend Valthermond neemt punt mee uit Peize

Zonder topschutter Edwin Drenth, de spits haakte in de warming up geblesseerd af, pakte ...

Derby tussen Buinen en EEC zonder winnaar

De wedstrijd tussen Buinen en EEC laat zich het beste omschrijven als een echte ...

SPW na rust langs Buinerveen

De eerste bekerwedstrijd van Buinerveen heeft de eerste nederlaag van het seizoen opgeleverd voor ...