Scheemda werd kampioen in de zaterdag vijfde klasse F, SETA, VVS en BATO gaan de nacompetitie in.

Foto Harold Woortman, SETA scoorde er lustig op los, maar moest de titel toch aan Scheemda laten.

SETA – Muntendam: 13-1

Dat SETA zaterdag zou gaan winnen, daar was iedereen het wel over eens. Tegen Muntendam, dat de laatste weken alleen maar forse nederlagen incasseerde, was het slechts de vraag met hoeveel. De teller stokte uiteindelijk bij 13-1. Al werden in Musselkanaal vooral de verrichtingen van concurrent Scheemda gevolgd. Meedhuizen kon Scheemda echter niet verrassen, waardoor de titel naar Scheemda ging. Daardoor was de overwinning van SETA slechts alleen goed voor de statistieken. Jos de Boer was maar liefst vijf keer trefzeker en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 36. Robin van der Dries wist ook een hattrick te noren. Noah Schuur, Roy Feiken (2x), Martin Scheepstra en Dylan de Wit waren de andere doelpuntenmakers. SETA maakt zich nu op voor de nacompetitie om promotie naar de vierde klasse.

Foto’s Harold Woortman: SETA – Muntendam

SC Scheemda – Meedhuizen: 3-0

SC Scheemda kroonde zich zaterdag tot kampioen van de zaterdag vijfde klasse F. Daarvoor moest Meedhuizen verslagen worden, dat bij winst nog beslag kon leggen op de periodetitel. Scheemda moest daardoor nog vol aan de bak om de wedstrijd te winnen en uiteindelijk wist Marvin Ab de ban te breken voor de thuisploeg. Via nogmaals Ab en topschutter Danny Blaauw liep Scheemda nog uit naar een 3-0 overwinning. Daardoor was het kampioenschap een feit en speelt Scheemda volgend seizoen in de vierde klasse.

Westerlee – BATO: 1-5

BATO kon de derde periodetitel nog winnen, maar moest daarvoor Westerlee wel opzij zetten. Bovendien was men afhankelijk van het resultaat van Meedhuizen, maar dat verloor van kampioen Scheemda. Zelf overtuigden de Winschoters met een 1-5 overwinning en mag men straks een gooi doen naar promotie naar de vierde klasse. De overwinning kwam tot stand door drie doelpunten van Ramon Veen en treffers van Niels van Delden en Robbert Wester.

ZNC – VVS Oostwold: 0-1

Ook VVS Oostwold mag zich melden in de nacompetitie voor promotie. Een nipte 0-1 overwinning volstond om als derde te eindigen op de ranglijst. Daardoor nam men de periode over van kampioen Scheemda. Danny van Lang scoorde de enige treffer van de wedstrijd.

Wagenborger Boys – Damacota: 0-5

Damacota had eveneens nog een kans op de nacompetitie te halen. De Pekelders moesten daarvoor zelf winnen en hopen op gunstige uitslagen op andere velden. Damacota deed haar plicht met een 0-5 overwinning, maar de concurrentie faalde niet. Drie treffers van Aaron Meijerhof en doelpunten van Rodney Meijer en Arnoud Veldkamp zorgden voor de overwinning.

Meeden – Oldambtster Boys: 7-1

Meeden eindigde het seizoen met een zevenklapper tegen rode lantaarndrager Oldambtster Boys. Jay van Weerden, Patrick Hoving en Dennis Nagel waren ieder twee keer trefzeker. Sjoerd van der Veen nam de andere treffer voor zijn rekening. Meeden eindigde door de overwinning op plek vijf op de ranglijst.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ongeslagen SPW veroordeeld tot nacompetitie

SPW heeft een uitstekend seizoen afgesloten met een overwinning op Wedde. De Knoalsters behielden ...

Ruime oefenwinst voor SJS op Borger

SJS heeft het oefenduel met Borger ruim gewonnen: 6-0. In de wedstrijd waarin de ...