Overzicht zondag 2e klasse L: Valthermond pakt periodetitel, ASVB wint kelderduel

Valthermond en ASVB wonnen beiden hun inhaalduels.

Foto Kees Rustenhoven, Lars Baas zet Valthermond op een 0-2 voorsprong.

Peize – Valthermond: 0-2

Na twee wedstrijden zonder overwinning heeft Valthermond weer eens het zoet der overwinningen mogen proeven. De Mondkers boekten op bezoek bij middenmoter Peize een 0-2 overwinning. De zege kwam in de eerste helft tot stand toen de gasten op slag van rust tweemaal toesloegen. Milan Draijer zette Valthermond op voorsprong, waarna Lars Baas enkele minuten later de marge verdubbelde. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, zodat Valthermond de overwinning over de streep trok. Door de winst in het inhaalduel legden de Mondkers beslag op de eerste periodetitel. Op de ranglijst steeg het naar plek twee achter koploper WKE ’16, dat twee punten meer heeft, maar ook een wedstrijd meer.

Foto’s Kees Rustenhoven: Peize – Valthermond

ASVB – Noordster: 3-0

ASVB deed goede zaken door het inhaalduel tegen hekkensluiter Noordster met 3-0 te winnen. Daardoor nam het flink afstand van de laatste plaats en wipte het ook over HOVC heen op de ranglijst naar plek elf. Roy ter Veer en Sjoerd van der Ziel waren trefzeker voor ASVB, dat nu een voorsprong van elf punten heeft op Noordster. De hekkensluiter blijft steken op drie punten. Voor de Pekelders lijkt een nieuwe degradatie haast onafwendbaar te worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC ruikt de vierde klasse

Op sportpark ‘De Weergang’ trad de blauwwitte brigade van Chiel Boeser aan tegen concurrent ...

Gieterveen verschaft zichzelf lucht

Gieterveen heeft zichzelf wat meer lucht verschaft door een klinkende 4-1 overwinning op Kwiek ...