SJS met dubbele cijfers langs concurrent FC LEO

SJS heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan in de strijd om een nacompetitieplek voor promotie naar de derde klasse. Op bezoek bij concurrent LEO in Leens boekten de Knoalsters een monsterzege: 2-11. Hierdoor stijgen de blauw-witten naar plaats 3 op de ranglijst en bij winst volgende week op SIOS kunnen zij zich opmaken voor het toetje. 

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Brigitte de Wijk

Droomstart SJS

SJS beleefde deze middag een droomstart, want binnen enkele tellen lag de bal al in het doel van LEO door een eigen doelpunt. De bezoekers waren vele malen sterker en kwamen na tien minuten op 0-2. Jan Springer werd onderuit gewerkt in het strafschopgebied en verzilverde zelf de toegekende penalty.

Rijp voor de slacht

De thuisploeg was hierna rijp voor de slacht en niet veel later was het Kelvin Oosting de derde Knoalster treffer op het bord zette. Ongekende luxe voor SJS, dat hierna iets gas terug nam. LEO kwam hierdoor iets meer aan bod, maar gevaarlijk werden de Leensters niet. Zodoende gingen beide ploegen de rust in met een 0-3 tussenstand.

Helemaal open

In de tweede helft leek het de verkeerde kant op de gaan voor SJS, dat LEO in de 47e minuut op 1-3 zag komen. In de 55e minuut werd het ook al 2-3 en lag de wedstrijd weer helemaal open. Het was oppassen voor SJS, dat via Springer al snel weer op een ruimere marge kwam. De clubtopscorer schoot raak op aangeven van Rick Breedveld. Dit bleek de nekslag voor LEO, want daarna ging het heel hard.

Dubbele cijfers

Na de 2-5 van Oosting kwam LEO niet meer onder de gigantische druk uit en in de 67e minuut maakte Oosting zijn hattrick compleet. Ditzelfde kunstje herhaalde Springer vlak daarna, want de 2-7 betekende ook een hattrick voor hem. Door nog een doelpunt van Springer en één van Rick Breedveld stond SJS op 2-9 en de dubbele cijfers werden behaald door een goal van A-junior Joris Wilting.

Debuut Juda Pijlman

Trainer Halmingh gunde hierna A-junior Juda Pijlman zijn debuut. Hij zag Mitchel Vos vlak voor het eindsignaal de 2-11 binnen koppen. Een monsterzege voor SJS, dat hiermee flink aan het doelsaldo werkte. En omdat De Heracliden ook verloor, zijn de Knoalsters in theorie zeker van de nacompetitie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bareveld en Amboina houden elkaar in evenwicht

Bareveld speelde met 3-3 gelijk tegen Amboina, maar schoot daar niet veel mee op.

SJS verslaat Gieterveen in oefenderby

SJS heeft op het eigen kunstgrasveld in een oefenwedstrijd afgerekend met streekgenoot Gieterveen. Voor ...

GKC steelt een punt in Emmerschans

Na negentig minuten voetbal stond er in Emmerschans een 3-3 stand op het scorebord. ...