Titan verliest onnodig van Twedo

Titan verloor op ongelukkige wijze van Twedo.

Foto, Klaas Aardema. Het moment van de strafschop met Patrick Luiten.

Titan ontving afgelopen zondag de nummer twee van de ranglijst: Twedo. De uitwedstrijd leverde nog een minimale zege op: 0-1. Ditmaal trok de ploeg van trainer Jannes de Lange aan het langste eind en zij blijven daardoor mee doen in de race om het kampioenschap. Middels een 0-1 ruststand boekten de gasten een 1-2 overwinning.

Trainer Henri Goeree had een aantal verschuivingen gedaan binnen zijn elftal vanwege onder andere de schorsing van Mike Oosting. Desondanks kende Titan een sterk begin. Vroeg in de wedstrijd was Tom Rengers het eindstation van een aanval, maar zijn harde volley ging via de onderkant van de lat niet tegen de touwen. Ook Twedo werd gevaarlijk via spits Lazaridis, maar Remon Poede bracht redding op zijn inzet. Na twintig minuten spelen kwamen de bezoekers aan de leiding via Immink. Hij omspeelde zijn tegenstander en schoot met links hard en hoog binnen: 0-1. Het spelbeeld veranderde hierna niet. De wedstrijd was redelijk in evenwicht met iets meer mogelijkheden voor de thuisploeg, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

Duikeling

Tom Rengers bleef achter in de kleedkamer en Jos Smidt kwam voor hem in de plaats. Titan drong aan in de beginfase van de tweede helft. Patrick Luiten werd diep gestuurd door Jos Smidt en leek op doelman Manting af te kunnen gaan, maar werd naar de grond gewerkt. Waar scheidsrechter Koops in de eerste helft de bal ook al op de stip had kunnen leggen, leek hij ditmaal geen andere keus te hebben. Tot verbazing van de Titan-aanhang deed hij het af als een duikeling van Luiten. Desondanks maakte Titan even later alsnog de gelijkmaker. Uit een corner van Smidt kon de inzet van Luiten nog gekeerd worden, maar de rebound van Harm Jan Moesker was wel raak: 1-1.

Rood voor Titan

Titan leek door te kunnen drukken, maar kwam niet veel later in ondertal. Klaas Anne Postmus ontving zijn tweede gele kaart van de middag. Titan leek het punt vervolgens te willen koesteren. Toch kwam Twedo weer aan de leiding. Scheidsrechter Koops weigerde het spel stil te leggen nadat Jos Smidt tegen zijn hoofd werd geraakt en daardoor kon uiteindelijk Lazaridis de bezoekers weer aan de leiding brengen. Titan probeerde hierna nog iets te forceren, maar daarvoor speelde het te slordig. Twedo was blij dat het de volle buit pakte en doet zogezegd nog volop mee. Titan kan de draad volgende week weer oppakken als het op bezoek gaat bij Gasselternijveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA redt het niet tegen Tiendeveen

Voor SETA stond er het afgelopen weekend een wedstrijd tegen Tiendeveen op het programma: ...

Sellingen pakt ook bij DWZ de winst

Na de overwinning op DWZ is vijfdeklasser Sellingen zeven wedstrijden ongeslagen. In de inhaalwedstrijd ...

SC Stadskanaal behoudt ongeslagen status

SC Stadskanaal is ook na twee wedstrijden in de tweede klasse nog ongeslagen. Op ...