Wieringh sluit voetballoopbaan bij GKC winnend af

Een mooie middag voor clubicoon Wieringh, die zijn voetballoopbaan winnend wist af te sluiten bij GKC.

Zondag 26 maart speelde VV GKC op het eigen sportpark tegen De Treffer ‘16. Een ‘normale’ competitiewedstrijd voor velen, maar niet voor Wieringh. De routinier die speelde zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal. Wieringh maakte meer dan 150 doelpunten voor de eerste selectie van de club.

Al na 11 minuten kwam GKC deze middag op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Van het Hof werd door Weishaupt goed tegendraads binnen gekopt. Lang duurde deze voorsprong niet, de aanvoerder van de gasten wist met een afstandsschot doelman De Vries te verschalken. GKC toonde bij vlagen goed veldspel, dit resulteerde dan ook in enige kansen. Deze kansen werden door de geelhemden niet omgezet in doelpunten, zodoende werd de rust bereikt met een stand van 1-1.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft vrijwel niet. GKC creëerde kansen, maar wist niet te scoren. Vanaf minuut 55 speelde GKC met een man meer, een speler van De Treffer kreeg deze middag zijn tweede gele kaart te zien van een goed fluitende Garic.  

Publiekswissel Wieringh

Onder een luid applaus verliet gelegenheidsaanvoerder Wieringh in minuut 60 het veld. Zijn laatste minuten in het geel van GKC 1 zaten erop. Wieringh wist deze middag het net niet te vinden, iets wat hij in zijn loopbaan wel veelvuldig heeft gedaan voor GKC. De trap met zijn linkerbeen is voor veel tegenstanders een serieuze plaag geweest, iets wat in Gasselte niet vergeten zal worden. Wieringh werd vervangen door Korthuis, hetgeen de Gasselters wat extra elan heeft gegeven. Toch wist De Treffer GKC lang op een gelijke stand te houden, pas in minuut 80 kwam GKC op voorsprong. Een hoekschop kwam voor de voeten van Pit, die de bevrijdende 2-1 maakte voor GKC. De Treffer begon meer aan te dringen, op zoek naar een gelijkmaker. GKC hield vrij gemakkelijk stand en wist uiteindelijk de wedstrijd volledig in het slot te gooien in minuut 90. Na goed doorzetten van Korthuis wist hij de bal bij Kolp te krijgen, deze kapte nog een man uit in de vijandelijke zestienmeter en werkte de bal in het doel, 3-1.

Volgend weekend gaat GKC op bezoek bij VIOS in Oosterhesselen. Gezien de ranglijst én het gelijke spel eerder dit seizoen zijn de ingrediënten daar voor een mooie wedstrijd. GKC hoopt ook volgende week haar supporters weer langs de lijn te zien. De trouwe support wordt namelijk door spelers en trainer zeer gewaardeerd, hetgeen ook eens gezegd mag worden!

Opstelling VV GKC: De Vries, Van het Hof, Hogenboom, Nieuwenhave, Niemeijer (72. Lubbers), Schuiling, Pit, Van der Helm, Weishaupt, Wieringh (C) (60. Korthuis), Kolp

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond wint ook van koploper FC Assen

Voorlopig staat er in 2017 nog geen maat op Valthermond. Vier keer traden de ...

Wedde wint dankzij trefzekere Abbas met ruime cijfers van Farmsum

Wedde boekte een ruime overwinning op Farmsum, Ezra Abbas was met vier doelpunten opnieuw ...

VIOS O. laat Gasselternijveen kansloos

Gasselternijveen heeft haar goede start in de strijd om de derde periodetitel geen vervolg ...