Borger met tien man onderuit tegen elf van Hollandscheveld

Borger leed, mede door een rode kaart in de eerste helft, een nederlaag tegen Hollandscheveld.

Foto Alle Oldenbeuving, luchtduel tijdens Hollandscheveld – Borger

Het was een gelijkopgaande strijd tussen Hollandscheveld en Borger afgelopen zaterdag. Kansen aan beide kanten. Gescoord was er nog niet, toen scheidsrechter Okken in de 38e minuut vanuit het niets binnen vijf seconden twee keer geel, logischerwijs gevolgd door rood, trok voor Borgernaar Levi van der Span. De eerste was voor gevaarlijk spel. Of voor de reactie van de nummer 10 van de groenwitten nadat de scheidsrechter hiervoor floot. Dat was vanaf de kant niet helemaal duidelijk. De tweede trok hij voor het cynisch applausje na het trekken van deze gele kaart. Misschien wat kinderachtig, maar bovenal oliedom! Van der Span had beter moeten weten en deed hiermee zijn team tekort. Hij zal dit ongetwijfeld ook zelf wel beseft hebben. Dat de tegenstander korte tijd later de 1-0 maakte kan niet los gezien worden van dit moment. Borger kwam in de tweede helft nog terug tot 1-1, maar moest uiteindelijk toch onnodig het hoofd buigen.

Kansen

Ondanks de gebruikelijke behoudende speelwijze van met name Borger golfde het spel afgelopen zaterdag in de eerste helft op het kunstgras van Hollandscheveld heen en weer. Beide ploegen creëerden kansen. Of kregen deze op een presenteerblaadje aangeboden. De één nog groter dan de ander. Namens de gasten was met name de rappe Gijs Roda een constante plaag voor de vijandelijke defensie. Hij was een aantal keren levensgevaarlijk. Kwam ook meermaals oog in oog met goalie Lennard Vos te staan, maar wist zichzelf nog niet te belonen voor zijn goede spel en harde werken. Aan de andere kant waren Jan Hagen, Robin Bijl en Roy Strijker dichtbij de openingstreffer. Ook bij hen was het vizier nog niet goed afgesteld en bovendien stond Edwin Haandrikman goed te keepen. En toen viel de in de inleiding beschreven rode kaart. Borger was hierna even zoekende. Het kwam er via Floris Hiddink nog wel een keertje gevaarlijk uit, maar het was toch vooral de thuisploeg dat de druk opvoerde. Een aantal corners op rij waren het gevolg. Waarvan eentje na een ongelukkige kluts door Tim Edens in eigen doel werd gewerkt. Ruststand: 1-0.

Stormrammen

Borger liet na de rust zien dat het de strijd nog niet had opgegeven. Trainer Arne Joling had twee wissels doorgevoerd en ging met drie verdedigers verder. Ook werd er nu druk naar voren gezet. Mooi waren de rushes van vleugelverdediger Sam van Dijk, die de hele rechterkant bestreek. De thuisploeg had het er moeilijk mee. De tien van Borger waren grote delen van de tweede helft de bovenliggende partij. Al was ook duidelijk dat de speelwijze risico’s met zich meebracht. Na eerst nog een grote kans gemist te hebben, vond Gijs Roda na een dik uur spelen eindelijk wel het net. Goed storend werk van Floris Hiddink ging eraan vooraf. Borger wilde meer. De ploeg bleef hard werken, maar langzamerhand ging men het mannetje minder ook missen. De kracht vloeide uit de moegestreden lichamen. In de 79e minuut viel de beslissende 2-1. Roy Strijker vond, volledig vrijstaand, op magnifieke wijze de kruising. Het slotoffensief van Borger, waarin de centrale verdedigers Tim Edens en Matthijs Brink als stormrammen naar het front werden gestuurd, mocht niet meer baten. De punten bleven achter in Hollandscheveld.

Volgende week

Na nu dus twee nederlagen op rij wacht SV Borger komende zaterdag om 14.30 uur het inhaalduel thuis tegen Vitesse ’63. In een competitie waar vrijwel iedereen van elkaar kan winnen, kan een negatieve reeks zomaar zorgen voor een duikeling in het klassement. Het is aan Borger om dit scenario te voorkomen.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Hollandscheveld – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC handhaaft zich achter de top

Op een zonovergoten sportpark in Oosterhesselen stond de wedstrijd tussen VIOS en EEC op ...

Sellingen heeft promotie in eigen hand

In de eerste ontmoeting in het tweeluik met vierdeklasser SVBC heeft Sellingen een prima ...

Valthermond krijgt te weinig in topper

“Mijn keeper pakt een punt voor ons.” Met die woorden stapte Germanicus trainer Eric ...