Borger verliest ook van feller Vitesse ’63

Borger leed tegen Vitesse ’63 de derde nederlaag op rij en moet nu met een schuin oog naar beneden kijken.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-aanvaller Gijs Roda zit bij een aantal Vitesse-spelers in de mangel.

Borger verloor afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij. Na WVV en Hollandscheveld was nu ook Vitesse ’63 te sterk voor de groenhemden. Waar vorige week een rode kaart als verzachtende omstandigheid aangemerkt kon worden, daar was er deze week voor de groenwitten geen enkel excuus voor handen. Op het belachelijk slechte hoofdveld van De Drift was goed voetballen onmogelijk. Dus ging het erom welke ploeg de meeste duels zou winnen. Vitesse ’63 was hierin de fellere ploeg en trok daarmee de overwinning verdiend naar zich toe.

Een koe zou er zijn enkels nog op kunnen verzwikken

Het dorp Borger wordt omringd door erkende graszodenbedrijven. Blijkbaar bevatten de flanken van de Hondsrug vruchtbare grond voor de groene sprieten. Kilometers lange biljartlakens zijn er het bewijs van. Des te opmerkelijker is de stand van zaken van het hoofdveld van de plaatselijke voetbalvereniging. Een koe zou er zijn enkels nog op kunnen verzwikken. Zo hobbelig is het. Dat er afgelopen zaterdag ook nog eens niet gemaaid was maakte het geheel nog minder bespeelbaar. Voorlopig hoef je voor goed voetbal niet op het, toch recent nog gerenoveerde, sportpark in Borger te zijn. Een wrange constatering.

Twee rode kaarten

Wanneer je op zo’n veld aan een voetbalwedstrijd begint, dan weet je dat je als team vanaf de start bovenliggend moet zijn in de duels. Om dat te bewerkstelligen moet je met het mes tussen de tanden beginnen. Zeker als je weet dat de punten nog hard nodig zijn. Borger slaagde er absoluut niet in. De gasten uit Koekange kwamen in de 6e minuut op voorsprong via Sander van Dijk en misten een vijftal minuten later een enorme kans om het verschil al vroeg te maken. Na een half uur doormodderen kwam de thuisploeg toch terug in de wedstrijd. Tim Edens dook op bij de tweede paal na een vrije trap van Floris Hiddink. Hij schoot onberispelijk binnen. Kort hierna leek Borger zelfs in een zetel terecht te komen. Vitessenaar Aron Westert pakte in drie minuten tijd twee keer geel en kon vervolgens met rood vertrekken. Opnieuw drie minuten later was het echter ook alweer tien tegen tien. Borgercaptain Matthijs Brink kreeg eveneens zijn tweede gele voorgeschoteld en kon dus ook gaan douchen. Op het spel had het tot de rust geen invloed. Het was rommelig en dat bleef het.

Vitesse gretiger uit de kleedkamer

Na de thee was het opnieuw Vitesse ’63 dat gretiger uit de kleedkamer kwam. Na dom balverlies van invaller Bob Westerdijk kwamen de gasten al snel op een hernieuwde voorsprong. Ruben Westert scoorde. In de daaropvolgende fase hield Borger-goalie Edwin Haandrikman zijn ploeg met enkele fabelachtige reflexen in de wedstrijd. Hij was de enige die stand hield. Voor het overige verloren de groenhemden vrijwel elk duel. De 1-3, een dik kwartier voor tijd, was dan ook geen verrassing. Opnieuw was Ruben Westert het eindstation. Twee minuten later leek Borger zich alsnog op te richten. Melvin Ottens scoorde, maar de grensrechter constateerde dat de bal in het voortraject buiten de lijnen was geweest. Doelpunt afgekeurd. Het was meteen het laatste echte wapenfeit van de thuisploeg. De derde nederlaag op rij was een feit.

Op karakter

Ook volgende week zal er niet ineens een veld als een biljartlaken op de Drift liggen. Dit betekent dus dat er gepoetst moet worden. De ploeg die de meeste duels wint, zal op dit veld veelal zegevieren. Komende zaterdag is de opdracht dus duidelijk. Hoogeveen komt dan op bezoek. Geen gemakkelijke opgave, maar Borger heeft in het recente verleden meermaals bewezen dat men op karakter heel ver kan komen. Het is zaak om die spirit opnieuw ten toon te spreiden. Dan is niets onmogelijk.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Vitesse ’63

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW blijft steken op gelijkspel tegen stug Alteveer

SPW kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Alteveer, waardoor alles nog mogelijk is ...

Ontketend Nieuw Buinen zet Hoogezand opzij

Herboren. Dat is de term die de vorm van eersteklasser Nieuw Buinen goed omschrijft. ...