Titan was de sterkste in de derby tegen FC Ter Apel ’96.

Foto, Alisha Zwake – Kollmer: Titan viert de 4-1.

Onder prima omstandigheden stond op paasmaandag de derby tussen Titan en FC Ter Apel’96 op het programma. De wedstrijd in Ter Apel was een doelpuntrijk duel en werd door de Titanen in de slotfase gewonnen: 3-5. De doelpunten vielen deze middag pas in de tweede helft en wederom stond Titan aan de goede kant van de score: 4-1.

Titan-trainer Henri Goeree kon deze middag niet beschikken over Klaas-Anne Postmus, Remon Poede, Tom Rengers en Tim Kollmer. Desondanks gingen de gastheren furieus van start en voetbalde het diverse kansen bij elkaar. Thijs Over zette Julian Bruining een op een met doelman Nick Ab, maar de doelman wist de inzet te keren. Even laten kreeg Titan een kans via Harm-Jan Moesker, maar zijn inzet werd op het laatste moment geblokt. Diverse mogelijkheden speelde Titan middels verzorgd voetbal bij elkaar, maar telkens was doelman Nick Ab een sta-in-de-weg of het vizier van de Titanen stond niet op scherp. FC Ter Apel’96 stelde hier bitter weinig tegenover. Een vrije trap van Daniel Manning op de vuisten van doelman Rick Poede was het enige wapenfeit in de eerste helft namens de gasten.

Compensatie

Na de rust werden de toeschouwers gecompenseerd voor het gebrek aan doelpunten in de eerste helft. Een ingooi van Mike Oosting werd door Moesker verlengd en Julian Bruining was alert en schoot raak in de korte hoek: 1-0. De voorsprong was van korte duur. Vrijwel direct vanaf de aftrap werd de gelijkmaker gescoord. De voorzet van Daniel Manning werd uiteindelijk door Robin Haan gepromoveerd tot gelijkmaker: 1-1. Aan het spelbeeld veranderde dit nauwelijks iets. Titan bleef de aanval zoeken en kwam ook weer aan de leiding. De tweede rood-witte treffer leek een kopie van de eerst en wederom was het Bruining die raak schoot in de korte hoek: 2-1. Titan liet FC Ter Apel’96 niet meer terugkomen in de wedstrijd en stelde de overwinning definitief veilig door een treffer van Moesker. Een scherp indraaiende bal van Rick Hendriks werd door Moesker via de binnenkant van de paal tegen de touwen gekopt: 3-1. De eindstand werd bepaald door invaller Martijn Stavast. Moesker bracht Stavast in stelling en de jonge invaller maakte beheerst zijn eerste treffer door de bal over de doelman te koppen: 4-1. Hiermee werd het krachtsverschil toch nog uitgedrukt op het scorebord. Volgende week speelt Titan wederom een derby op het eigen sportpark als Weerdinge op bezoek komt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten in restant langs SVV ’04

Na de 1-1 remise tegen SC Stadskanaal wist het keurkorps van Gieten wel een ...

FOTO’S: Musselkanaal verslaat eeuwige rivaal

De rivaliteit tussen Musselkanaal en SC Stadskanaal gaat decennia terug. In de afgelopen seizoen ...

Valthermond legt GVAV-Rapiditas over de knie

Al na een kwartier zat Valthermond op rozen in het duel tegen de Stadjers ...