Koploper Onstwedder Boys pijnlijk onderuit in derby tegen Mussel

Onstwedder Boys leed een pijnlijke nederlaag in de derby tegen Mussel.

Individuele fouten en een complete offday. Zo kan de zaterdagmiddag in Mussel kort worden samengevat. Daarbij nog de tomeloze inzet van de thuisclub en daarmee is de 3-0 nederlaag voor Onstwedder Boys verklaard. Hierdoor is de spanning bovenin weer helemaal terug, waarbij de Boys nog steeds drie verliespunten minder hebben dan concurrent RWF.

Onstwedder Boys had deze middag de beschikking over slechts dertien spelers, waarbij de niet helemaal fitte Sem Nieuwenhuis op de bank begon. Dit zou de Boys in de tweede helft nog gaan opbreken. Mussel zit in de gevarenzone en heeft de punten hard nodig. Vorige week werd ongelukkig in de slotfase met 2-1 van SCN verloren.

De eerste helft begint rommelig. In de opbouw gaat veel mis bij de bezoekers, waardoor vaak de lange bal gespeeld wordt. Mussel wacht af en probeert in de omschakeling gevaarlijk te worden. Na vijf minuten spelen mist keeper Dion Weidijk, die verder een prima wedstrijd keepte, de bal en kan Arjan Raveling nog net op tijd voor de doellijn redding brengen voor Rutgert Tipker gevaarlijk kan worden. De grootste mogelijkheid voor Onstwedder Boys in de eerste helft is voor Gerko Scheper, die uit een corner van Anne Wilzing net naast kopt. Het eerste gevaar van Mussel is een schot van Patrick Drenth, dat net naast gaat. Na twintig minuten spelen wordt een terugspeelbal door keeper Rein Koudstaal niet goed weggetrapt. De bal komt in de voeten van Simon Hidding terecht, die met een bekeken boogbal het net in het lege doel van Onstwedder Boys weet te vinden: 1-0. Onstwedder Boys weet verder nauwelijks gevaarlijk te worden in de eerste helft. Het enige wapenfeit is een schot van Jarno Sterenborg dat naast het doel gaat en zo wordt de rust bereikt met een achterstand.

Het volledige verslag van de derby is te lezen via de volgende link: Mussel – Onstwedder Boys

Bron: Onstwedde.info