Borger leed een pijnlijke nederlaag tegen SJS en moet de nacompetitie in. SJS kan zich nog veilig spelen.

Foto Alle Oldenbeuving, SJS heerste in Borger en won met 0-7.

Na een ijzersterke wedstrijd tegen DKB vorige week had men bij SV Borger het volste vertrouwen in een goede afloop van de competitie. Nog twee weken knallen en dan zat directe handhaving er wellicht gewoon nog in. Dat moest afgelopen zaterdag allereerst gebeuren tegen streekgenoot en concurrent SJS.

Ongekende vernedering

Na negentig minuten ploeteren kon de balans opgemaakt worden. Het goede gevoel vooraf bleek niets waard. Borger kwam al voor rust op een 0-2 achterstand. Verdiend, al deden de groenhemden in die fase nog aardig mee. Toen een kwartier na rust de 0-3 viel stortte de ploeg van hoofdtrainer Arne Joling volledig in. SJS rook bloed en maakte dankbaar gebruik van de totale offday van de thuisploeg. Het werd een ongekende vernedering. Op de eindstand van 0-7 viel werkelijk niets af te dingen.

Met dit scenario had niemand rekening gehouden. Borger zal de wonden moeten likken. Door winst van DKB op Vitesse ‘63 weet het dat het tot de nacompetitie veroordeeld is. De laatste reguliere wedstrijd tegen Klazienaveen is om des keizers baard. Al zal het ook wel lekker zijn als er wat nieuw vertrouwen wordt getankt voor de nacompetitie. SJS mag nog blijven hopen op directe handhaving.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS heeft niets in te brengen tegen Pelikaan S.

SJS mocht in het bekertoernooi aantreden tegen tweedeklasser Pelikaan S. Met een aangepaste tactiek ...

Buinen en EEC houden elkaar in evenwicht

Buinen en EEC konden het publiek niet echt vermaken, beide teams een punt.

Buinen onderuit tegen middenmoter VIOS

Buinen heeft de eerste wedstrijd na de winterstop geen potten kunnen breken op bezoek ...