Foto Kees Rustenhoven, Valthermond won de derby van Musselkanaal en mag blijven hopen op het kampioenschap.

Musselkanaal – Valthermond: 0-2

Valthermond heeft zich op de voorlaatste speeldag van de zondag tweede klasse L niet verslikt in Kanaalstreekgenoot Musselkanaal. Hoewel de Groenwitter nog speelt voor rechtstreekse handhaving, daar kon het titelkandidaat Valthermond geen pootje haken in de titelstrijd met WKE ’16. Valthermond wist via de gebroeders Draijer Musselkanaal met 0-2 te verslaan. Valthermond leek vervolgens bijna te profiteren van puntenverlies van WKE, maar de Emmenaren knokten zich in de slotfase toch nog langs Annen. Daardoor moet Valthermond op de slotdag een punt zien goed te maken op WKE. Valthermond speelt dan thuis tegen degradatiekandidaat Peize, terwijl WKE op bezoek moet bij nummer drie Helpman.

Foto’s Kees Rustenhoven: Musselkanaal – Valthermond

Stadskanaal – HOVC: 3-1

Stadskanaal sloot de periode Jordi Nijgh met een 3-1 overwinning af. Daarmee bekroonde Stadskanaal en goede tweede seizoenshelft waarin rechtstreekse degradatie werd afgewend. Bij de winterstop was de situatie van de Knoalsters nog allerminst rooskleurig te noemen, maar dankzij een uitstekende reeks speelde men zich gedurende de tweede seizoenshelft veilig. Tegen HOVC werd ook een overwinning geboekt, dat nog wel op voorsprong kwam via Gertjan Spijker. Jeffrey Bakker trok de stand gelijk, waarna Leon Bos met twee doelpunten Stadskanaal de overwinning schonk. Voor Stadskanaal zit de competitie erop, terwijl HOVC tegen Forward rechtstreekse degradatie moet zien te ontlopen.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – HOVC

Peize – ASVB: 0-0

In de degradatiekraker kwamen beide ploegen niet tot scoren. Daarmee was ASVB uiteindelijk de morele winnaar, dat Peize een punt onder zich wist te houden. Voor Peize, dat nu op een degradatieplaats staat wacht op de slotdag nog een loodzware opgave met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat Valthermond. ASVB speelt op de slotdag nog thuis tegen Sellingen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde dankzij Ferdy Kuiper langs Sellingen

De Kanaalstreek derby tussen Sellingen en Westerwolde was een waar doelpuntenfestijn, dat uiteindelijk werd ...

Buinen verliest met ruime cijfers van EHS ’85

Buinen verloor met ruime cijfers van EHS '85 en staat voorlopig nog op nul ...

GKC wint in extremis van Buinerveen

GKC wist in blessuretijd de overwinning veilig te stellen tegen Buinerveen.