Stroef Borger start met remise tegen LEO (Loon)

Borger wist op het nippertje nog een gelijkspel eruit te slepen tegen LEO.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger en LEO hielden elkaar in evenwicht.

Na een succesvolle bekercampagne begonnen de mannen van hoofdtrainer Arne Joling met een positief gevoel aan de competitie. Tegenstander LEO (Loon) maakte deze zomer de switch van de zondag naar de zaterdag. Een onbekende opponent dus, maar gezien de uitslagen in de voorbereiding zagen de ‘kenners’ Borger desondanks als favoriet. Die rol wisten de bewoners van de Hunebedhoofdstad geen moment echt waar te maken. Het was vooral erg stroef wat de groenwitten lieten zien. LEO was inderdaad kwalitatief minder. Met stug verdedigen hielden ze ogenschijnlijk echter eenvoudig stand. De thuisploeg mocht uiteindelijk de handen nog dichtknijpen met een late gelijkmaker.

Plichtmatig

Zuchtend, sommigen zelfs gapend. Zo liepen de supporters van SV Borger na het rustsignaal van scheidsrechter Doornbosch richting kantine. Ze hadden zojuist een eerste helft voorgeschoteld gekregen waar niemand gelukkig van werd. Geen enkele kans noteerde uw verslaggever in zijn telefoon. Ja, Borger had wellicht een strafschop moeten krijgen, maar daar hield het ook wel mee op. Het spel van de groenhemden oogde plichtmatig, slordig en weinig creatief. Mede doordat vrijwel alle aanvallen door de drukke trechter gingen hield het kwaliteitsarme LEO haast moeiteloos stand.

Slotoffensief

In de tweede helft veel van hetzelfde. Ook nu wist de thuisploeg niet te overtuigen en bleven échte kansen uit. Tot overmaat van ramp kwamen de stugge gasten na 18 minuten zelfs op voorsprong. De ver voor zijn goal opererende doelman Mark Wolters werd verrast met een boogbal vanaf de middellijn. “Geen druk op de bal, dan krijg je dat”, zo verklaarde de ervaren goalie. Desondanks een technisch uitstekend uitgevoerde goal. Pas toen Borger in het laatste kwartier opportunistisch de lange bal ging hanteren werd het eindelijk gevaarlijk. Lichtpuntje hierbij was de sterke invalbeurt van de jonge Juvensli Walle. De deze zomer uit de jeugd overgekomen jongeling oogde in tegenstelling tot sommige vaste waarden wél scherp en geconcentreerd. De invaller was dreigend en balvast. Uiteindelijk leverde het slotoffensief nog een doelpunt op. Ver in blessuretijd werd alles en iedereen bij een hoekschop naar voren gedirigeerd. Zelfs Wolters meldde zich aan het front. In de drukte was het stormram Tim Edens die binnenknikte.

Schrale troost

Na afloop was de afdronk duidelijk. Het laat binnengesleepte punt moest men weliswaar koesteren, maar was slechts een schrale troost. Om mee te doen om de prijzen moet het simpelweg veel beter! Volgende week gaan de groenhemden op bezoek bij SVBO, dat de competitie eveneens met een gelijkspel begon. Om een echte valse start te voorkomen zal er in Barger-Oosterveld gewonnen moeten worden.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – LEO

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen ook onderuit tegen Erica

Sellingen leed opnieuw een nederlaag en is nog op zoek naar de eerste punten.

Borger heeft aan één helft genoeg

Borger heeft de thuiswedstrijd tegen FC Zuidlaren winnend afgesloten. Daar leek het na een ...