Eenvoudige 6-2 overwinning voor Borger op SCN

Borger beleefde een makkelijke middag tegen SCN.

Foto Alle Oldenbeuving: De doelman van SCN plukt de bal boven het hoofd van Borger-aanvaller Dylan Berghuis weg.

Sportclub Nieuwlande (SCN) kwam afgelopen zaterdag op bezoek in Borger. Een tegenstander waarvan de kracht op voorhand moeilijk in te schatten was. De geelzwarten wonnen de openingswedstrijd toch wel verrassend op bezoek bij kampioenskandidaat SJS, maar verloren een week later van Wildervank. Na afloop konden de Borgernaren concluderen dat dit SCN geen hoogvlieger zal worden in de 4e Klasse F. De groenhemden waren met name in de eerste helft een klasse beter dan de gasten. Ze vergaten echter lange tijd, na wél een vroege voorsprong, dit verschil in kwaliteit in ruime(re) cijfers uit te drukken. Na een late gelijkmaker was men wakker. Nog voor rust stond het 3-1. Het maakte de tweede helft een formaliteit. Eindstand: 6-2.

Wake-up call

Borger kwam deze middag messcherp uit de startblokken. Al in de derde minuut lag de 1-0 in het net. Een mooie aanval ging eraan vooraf. Levi v/d Span stuurde Gijs Roda de diepte in, Roda speelde zichzelf mooi vrij en zijn puntgave voorzet kon door Dylan Berghuis bij de tweede paal binnengetikt worden. In het vervolg had de sterk spelende thuisploeg duidelijk de intentie om het duel snel te beslissen. Meerdere mogelijkheden stierven echter in schoonheid. De eindpass kwam vaak net niet aan, of de aanname in de buurt van de zestienmeter was onvoldoende. Het dichtst bij een treffer was Matthijs Brink. Zijn inzet werd van de doellijn weggehaald. SCN bracht er bijzonder weinig tegenin. Aanvallend gezien was het zeer pover wat de mannen van trainer Eric Prins lieten zien. Wanneer er een beetje druk op hun defensie werd gezet schoten ze de bal achterin bovendien in blinde paniek over de zijlijn. Al met al erg matig. Slechts een vrije trap bracht Borger-doelman Wolters even in verlegenheid. Met de voeten bracht hij met enige moeite redding. Volkomen uit het niets viel in de 42e minuut wel de gelijkmaker. Lars Guichelaar profiteerde van een moment van onoplettendheid aan Borgerzijde. Het moet een wake-up call geweest zijn voor de mannen uit de Hunebedhoofdstad. Nog geen twee minuten later knikte Matthijs Brink een corner snoeihard binnen. Ook nog voor rust bracht Floris Hiddink de marge zelfs naar twee. Opnieuw was Gijs Roda de aangever. Ruststand: 3-1.

Debutanten

Ook in de tweede helft kwam de thuisploeg snel tot scoren. De derde assist van Roda hielp Hendrik Gustin aan zijn bijna traditionele treffer. Een paar minuten later had Berghuis de 5-1 al op zijn schoen. Na de keeper al gepasseerd te zijn schoot hij echter naast. Weer een minuut later maakte hij deze fout alweer goeddoor de bal op een presenteerblaadje af te leveren bij Gustin, die zijn tweede van de middag binnenliep. Hierna werd het wisselen geblazen. Trainer Joling gunde al zijn bankzitters een invalbeurt. Net als een week eerder brak het wel enigszins het ritme. Toch was het een verstandige zet van de oefenmeester. Uiteindelijk kom je elk seizoen wel in een fase waarin je een beroep moet doen op de breedte van de selectie. Het is daarom mooi dat de talentvolle jongens achter de basiself hun minuten al maken op de momenten dat het mogelijk is. Zo maakten deze middag Sven Remmelink en Max de Roos hun competitiedebuut in het vlaggenschip van de plaatselijke SV. Het waren twee andere invallers die de 6-1 op het scorebord brachten. Twan Kuiper onderschepte de bal en wist deze met een uiterste inspanning knap af te leveren bij Juvensli Walle. Laatstgenoemde pikte zijn goaltje vervolgens mee. Het slotakkoord was voor SCN-speler Dave Slomp, die dankbaar profiteerde van geklungel in de opbouw bij de thuisploeg. Ondanks nog een grote kans voor de gasten bleef het bij deze 6-2.

Volgende week

Opnieuw dus een eenvoudige overwinning voor de bewoners van de Hunebedhoofdstad. Hiermee behielden ze de tweede plek op de ranglijst achter het nog foutloze Hollandscheveld. Volgende week gaan de groenwitten op bezoek bij FC Assen. Om 15.00 uur wordt daar afgetrapt.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – SCN

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal laat zege glippen tegen Stadspark

Stadskanaal liet dure punten liggen tegen Stadspark en speelde uiteindelijk gelijk.

Onstwedder Boys krijgt deksel op de neus

De wedstrijd tussen Onstwedder Boys en SC Scheemda is zaterdagmiddag geëindigd in een 2-2 ...

FC Ter Apel ’96 wint eenvoudig van Twedo

FC Ter Apel '96 had niet al teveel moeite met Twedo en blijft meedoen ...