Eenvoudige overwinning Borger op Mussel

Borger kende een makkelijke middag tegen Mussel en won met ruime cijfers.

Foto Alle Oldenbeuving: Borger-aanvaller Dylan Berghuis was twee keer trefzeker tegen Mussel.

Dat de voetballers van Borger afgelopen zaterdag zouden winnen van Mussel hing wel in de lucht. De groenwitten verloren deze eeuw in eigen huis nog nooit van de roodblauwe streekgenoten en ook het verschil op de ranglijst bood weinig hoop voor de gasten uit Mussel. Het voorspelde kwam uit. De wedstrijd was na twintig minuten feitelijk al beslist toen de thuisploeg op 2-0 kwam. Hierna verweerden de bezoekers zich weliswaar een stuk beter, maar op de uiteindelijke 4-0 viel werkelijk niets af te dingen. Dat Borger met deze overwinning ook nog eens de macht zou grijpen in de vierde klasse F was minder voorspelbaar. Koploper Hollandscheveld, dat nog zonder puntverlies was, ging echter koppie onder op bezoek bij SVBO. Het maakte dat de bewoners van de Hunebedhoofdstad zich nu lijstaanvoerder mogen noemen.

Klassieke blunder
Borger leek er zin in te hebben. De mannen van hoofdtrainer Arne Joling zetten de tegenstander vanaf de eerste minuut onder druk. Een klassieke blunder van Mussel-goalie Dion Weidijk, die een schot van Gijs Roda tussen zijn benen door liet glippen, zorgde voor een vroege voorsprong voor de thuisclub. Ook in de minuten die volgden bleef Borger pushen. Trainer Arend Scholtens van de bezoekers kreeg naar eigen zeggen last van de strot van het schreeuwen, maar baten mocht het niet. Zijn ploeg kwam er totaal niet aan te pas. De thuisploeg stapelde kans op kans, maar vergat zichzelf écht te belonen. Slechts Dylan Berghuis tekende in de twintigste minuut uit de draai voor de meer dan verdiende 2-0. Voor Scholtens het moment om twee wissels uit de dug-out te sturen en even later met de beide nieuwelingen een systeemwijziging door te voeren. Hoewel de betere kansen voor Borger bleven kreeg Mussel vanaf dit moment wel wat meer grip op het duel. Die credits gaan naar Scholtens. Af en toe kwamen ze zelfs in de buurt van de vijandelijke zestienmeter, al duurde het wel tot de 46e minuut eer Borger-doelman Mark Wolters voor het eerste echt werd getest. Een kopbal uit een hoekschop werd keurig door de ervaren keeper verwerkt. In de ultieme slotfase riep heel Mussel nog om een strafschop vanwege een vermeende handsbal, maar scheidsrechter Beens stond kort op de situatie en wees de smeekbedes gedecideerd af.

Rode kaart Wubs
Kort na rust was het Borger dat op haar beurt om een strafschop riep na een mogelijke overtreding op Roda, maar ook nu was Beens niet te vermurwen. Wederom terecht overigens. Een minuut later zag de scheidsrechter het opnieuw goed toen hij Mussel-speler Richard Wubs een tegenstander zag slaan. Wubs mocht met rood vertrekken. In de 54e minuut tikte Berghuis de 3-0 binnen, de assist kwam van Hendrik Gustin. Laatstgenoemde schoot even later zelf binnen, maar werd door de clubgrensrechter van Mussel ten onrechte afgevlagd wegens vermeend buitenspel. Nu kon de scheidsrechter niet anders dan zijn assistent volgen, al zal hij er ongetwijfeld het zijne van gedacht hebben. Jammer voor Borger, maar geenszins beslissend. Het duurde immers niet lang tot de 4-0 er wel in lag. Matthijs Brink rondde een mooie voorzet van invaller Joep Hiddink op fraaie wijze af. Bij deze treffer bleef het. Borger was hierna zeer slordig in de afronding en de ene keer dat Mussel nog gevaarlijk werd resulteerde voor hen ook niet in een eretreffer.

Koploper
Met de 4-0 eindstand konden beide teams uiteindelijk waarschijnlijk wel leven. De gasten bleef een serieuze afstraffing bespaard en Borger werd verrast door goed bericht uit Barger-Oosterveld. De plaatselijke SVBO had geprofiteerd van een behoorlijke offday van koploper Hollandscheveld (5-3), waardoor de groenhemden de koppositie in de vierde klasse F hebben overgenomen. ‘So far, so good’ voor de mannen van hoofdtrainer Arne Joling, die echter donders goed beseft dat de echte testcases er nog aan komen. Te beginnen aankomende zaterdag op bezoek bij CSVC. De Coevordenaren zullen zo vroeg in het seizoen al alles op alles zetten om de aansluiting met de kopgroep te hervinden. Borger kan de borst dus natmaken.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Mussel

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer onderuit tegen Bellingwolde

Alteveer heeft geen potten kunnen breken tegen titelkandidaat Bellingwolde. De geel-zwarten gingen uiteindelijk met ...

SGV draait achterstand tegen BATO om in overwinning

BATO en SGV speelden zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd, SGV won het duel uiteindelijk na ...

Alteveer kan FVV niet stoppen

Alteveer is er niet in geslaagd om te stunten tegen de nog zonder puntverlies ...