SJS eenvoudig langs VAKO

SJS had geen moeite met VAKO en won met ruime cijfers.

SJS ontving promovendus VAKO uit Vries, een onbekende tegenstander voor de Knoalsters. De gasten bivakkeren weliswaar op de laatste plaats, maar gezien de uitslagen was het geluk niet vaak aan hun zijde geweest. Van onderschatting mocht dan ook geen sprake zijn. SJS wil zich steviger nestelen in de top van de ranglijst, dus een vierde zege op rij was de doelstelling van deze zaterdagmiddag. Dat lukte ook vrij eenvoudig met een uiteindelijke 5-0 overwinning.

SJS in vorm

De goede vorm is aanwezig en dat bleek ook deze zaterdagmiddag weer. De eerste fluitsignaal had nog maar net geklonken of SJS kon al juichen. Een voorzet vanaf rechts viel voor de voeten van aanvoerder Heidema, die de bal beheerst in de rechter benedenhoek schoof, 1-0. Een flitsende start dus. Toch was de spelopvatting van de gasten positief en dat leidde tot een grote kans op de gelijkmaker, maar de bal ging over en dus kon SJS opgelucht ademhalen.

De fase daarna was het enkel SJS wat de klok sloeg. Aanvallend en voetballend zeer sterk regen de Knoalsters de goede mogelijkheden aaneen. De eerste kans was niet besteed aan Venema, die goed doorgelopen, werd bediend door Heidema. Zijn schot miste kracht en richting. Niet veel later leek SJS een penalty te krijgen, maar scheidsrechter Mustafa zag dat anders. In het eerste kwartier hadden Heidema en Boels de score kunnen verdubbelen, maar dat lukte niet.

SJS drukt door

Door knullig balverlies van Thijmen Raadsveld werd VAKO bijna gevaarlijk, maar deze mogelijkheid werd niet goed uitgespeeld. In de tegenstoot was Boels bijna doeltreffend. Het was wachten op de tweede goal van SJS. En die kwam er in de 23e minuut. Een afgeslagen corner werd door Heidema weer in de doelmond gebracht en de ingelopen Groenewold knikte de bal hard tegen de touwen, 2-0. SJS bleef gaan en met verzorgd voetbal kreeg het alle ruimte van de gasten om de score verder uit te breiden. In de 27e minuut kreeg De Koe een dot van een kans, maar hij schoot de bal tegen de doelman aan. In de minuten daarna had Heidema twee grote kansen, maar ook hij kreeg de bal niet achter de doelman en zo kwam het nog steeds niet tot een grotere voorsprong. Een tweede penaltymoment werd wederom resoluut van de hand gewezen door de leidsman. Het leverde Venema een gele kaart op voor commentaar op de leiding. In de laatste minuten van de eerste helft was Boels nog twee keer dichtbij en zelfs bij een derde penaltymoment wilde de scheids de bal niet op de stip leggen. De ruststand derhalve was slechts 2-0, terwijl deze eigenlijk veel groter had moeten zijn. Als dat in de tweede helft maar geen averechtse werking op de Knoalster equipe zou krijgen.

Geest snel uit de fles

Uiteindelijk was de tweede helft geen schim van de eerste. Na een snelle derde doelpunt, geholpen door de VAKO-doelman die een voorzet van Boels over zijn eigen doellijn duwde, was de geest wel uit de fles. SJS geloofde het wel en VAKO kon niet. In de 57e minuut kon Boels er vandoor. Zijn schot verdween via de binnenkant van de paal in het doel, 4-0. Daarna was het lang wachten op meer treffers. Trainer Schaart bracht zijn wissels in (Dekker, Panneman en Oosting kwamen voor Venema, Timmer en De Koe), zodat ook zij speeltijd kregen. Her en der kreeg SJS nog wat kansjes, maar de afwerking was niet scherp genoeg. Een schot van Heidema werd van de lijn gehaald en Groenewold was opnieuw dichtbij een treffer met een kopbal. Het publiek werd in blessuretijd nog op een doelpunt getrakteerd. Eerst had Boels nog gemist in een 1-op-1 met de doelman. De laatste aanval werd wel afgerond door de sterk spelende Wientjes. Hij maakte de vijfde van SJS en zo werd het een zeer eenvoudige en ruime zege, 5-0. Die zege zorgde ervoor dat SJS over Hollandscheveld sprong in de ranglijst en nu tweede staat achter koploper SV Borger.

Met het ingaan van de wintertijd breekt er een belangrijke fase aan voor SJS. Allereerst staat de topper tegen Hollandscheveld op het programma en op 18 november ontvangt SJS SV Borger aan de Julianastraat. Tussendoor gaat het op bezoek bij Wildervank.