Mussel knokt zich naar punt tegen SCN

Mussel pakte een punt tegen SCN, nadat het zich terug knokte van een achterstand.

Hoewel een drie-punter gewenst was om weer volledige aansluiting te vinden op de ranglijst, werd het behaalde punt uit bij SCN gevierd als een overwinning. En dat was ook logisch gezien het spelbeeld waarin SCN de bovenliggende ploeg was en het feit dat SV Mussel een kwartier voor tijd op achterstand was gekomen. Het alles-of-niets offensief pakte goed uit en zorgde voor de 1-1 eindstand.

SV Mussel begon goed aan de wedstrijd waarin het veel ruimte kreeg en de bal snel rond liet gaan. Al snel was het echter SCN dat de regie overnam en dit eigenlijk de hele wedstrijd ook niet meer uit handen gaf. Dat het lang 0-0 bleef was te danken aan goed collectief verdedigen met af en toe het nodige geluk, maar ook met name aan het sterke keeperswerk van René Folkers die door een blessure van Dion Weidijk onder de lat stond. Folkers hield de ploeg lang op de been met diverse reddingen maar een afgeslagen corner en de daarbij vernietigende uithaal die nog van richting werd veranderd werd hem uiteindelijk ook te machtig.

Mussel toont veerkracht

Na een serie van vijf nederlagen zou je denken dat het verzet gebroken was maar niets was minder waar. De 1-0 was voor de trainer het teken om meer risico te nemen en daarom werd er doorgeschakeld naar 3-4-3. Mussel verscheen meer in het strafschopgebied van de tegenstander en SCN verzuimde de 2-0 te maken waarna een dwarrelend afstandsschot van Nick Schoenmaker zorgde voor de gelijkmaker. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter kwam de eerste seizoenshelft ten einde. Het punt zorgde er voor dat SV Mussel ondanks de vele, ruime, nederlagen toch met een goed gevoel de winterstop ingaat. Met vier punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld is de eerste doelstelling in 2024 om de laatste plaats te verlaten. Op zaterdag 27 januari wordt de competitie hervat met de inhaalwedstrijd thuis tegen FC Assen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Uitstekende middag voor Westerwolde

Westerwolde heeft goede zaken gedaan door in de thuiswedstrijd tegen mede-subtopper MOVV de volle ...

Gieten wint eenvoudig van VAKO

Gieten won eenvoudig bij VAKO en kan zich gaan richten op de topper tegen ...